"Arda'nın krampon attığı ruh halindeyim!"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'den Soma raporu yorumu: "Arda'nın krampon attığı ruh halindeyim, komisyon raporunu Bakan'ın kafasına atasım var!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"RAPORU BAKAN'IN KAFASINA ATASIM VAR"


Manisa- Soma maden kazasının nedenlerinin araştırılması için kurulan Meclis Komisyonu'nun raporu basıldı. Ancak Hükümet, 2 ciltlik raporu dikkate almadan madenlerde ilgili iki tasarıyı Meclis'e gönderdi.  Karşı Gazete'ye konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, AKP'li üyeler de  dahil olmak üzere komisyon çalışmaları için büyük emek ve çaba harcadıklarını, ciddi bir bütçe kullanıldığını ancak rapordaki önerilerin Hükümet tarafından hiç dikkate alınmadığını söyledi. "Arda'nın krampon attığı ruh halindeyim!" diyen Özel; Karşı Gazete'ye önemli açıklamalar yaptı:

"BRİKET KADAR RAPORA, TUĞLA GİBİ MUHALEFET ŞERHİ HAZIRLADIK"


"Soma Komisyonu'nun briket kadar  raporu var. Bu briket gibi raporda dört partinin  emeği ve ortaklaştığı yanlar var. Ama çok eksiği de var... Briket gibi rapora, tuğla gibi muhalefet şerhi yazdık biz! Ancak şerhimiz, rapora katkımızı hiçe saymıyor; fakat AKP'nin rapora yaklaşımı, milli iradeyi hiçe sayıyor. 

Bu komisyon önerisi bizimdi... Önce kurulmasın demişlerdi Soma faciasından sonra kurma kararı verdiler. Bu komisyon tüm partilerden vekil aldı, devletin parasını harcadı , vekiller emek harcadı...

"RAPORU OKUMA ZAHMETİNE BİLE GİRMEDİLER"

Ama 'milli iradenin temsilciyiz' diyen parti tarafından bu komisyon hiçe sayıldı. Başbakan Davutoğlu iş güvenliği  ve madenlerle ilgili açıklamayı, raporu beklemeden, rapor basılmadan bir gün önce yaptı. Bekleyip de raporu okuma zahmetine girmedi!

RAPORA BAKMADAN, İKİ TASARI SEVK ETTİLER

Daha da kötüsü AKP madenlerle ilgili  iki kanun tasarısı sevk etti. Biri İş Güvenliği Tasarısı.  Meclis Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülüyor... İkincisi Maden Kanunu... Şu an Genel Kurul'da görüşülüyor... Ben ikisi için de ilgililere  "komisyonun hazırladığı Soma Raporu'nun uzlaştığımız  öneriler bölümünü niye dikkate almadınız?" diye sordum. 

ÇALIŞMA BAKANLIĞI SOMA RAPORUNU BULAMAMIŞ!

Çalışma Bakanlığı Müsteşarlığı, rapora ulaşamadıklarını söyledi ki isteseler her yerden metni bulabilirlerdi... 

ENERJİ BAKANLIĞI HİÇ DİKKATE ALMAMIŞ!

Enerji Bakanlığı da dedi ki "raporu okumadık." Bir sayfasını bile çevirmemişler!  Bugün gelinen noktada dört partinin iş birliği ile kurulan ve milli iradeyi temsil eden bu komisyon iki bakanlıkça hiçe sayıldı. Hap yapıp önlerine koyduk, onu da okumadılar. Çıkarılan iki kanunda da yok sayıldı! Bu komisyonda AKP'li üyeler elinden geldiğince çalışmışlardır ancak AKP samimi olmadığını raporun kapağını bile çevirmeyerek göstermiştir. 

"ARDA'NIN KRAMPON ATTIĞI RUH HALİNDEYİM!"

Genel Kurul'da çıktım, raporu elime aldım; 'Bunun bir sayfasını okumadınız' dedim... Cevap bile vermediler. Meclis'ten 16 milletvekili görevlendiriliyor, dört ay gece gündüz çalışıp dünya kadar para harcıyorlar, bilirkişinin girmediği yere sürünerek girip, 1256  sayfa rapor yazıyorlar, iktidarı muhalefeti birlikte çalışıyor...  Sonra kanun çıkarırken, sayfasını açmayacaksınız! Raporun içindeki metan drenajını koymayacaksın, kömür kanununu çıkarmayacaksın, 130 sayfalık öneriyi okumayacaksın...  Bu kadar emek harcandı!

Siyasette şiddeti savunan biri değilim ama Arda'nın krampon attığı ruh halindeyim! Bu raporu o iki bakanın kafasına atasım var!"

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    ""Arda'nın krampon attığı ruh halindeyim!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ