CHP'de seçim öncesi yaprak dökümü sürüyor

CHP'de istifa rüzgarı esiyor... Geçen haftanın son günü İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz'in istifası ile bir vekil daha kaybeden Anamuhalefet partisi, yeni haftaya da istifa haberi ile başladı. Bu kez cemaat ile CHP'nin işbirliği yaptığına yönelik açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti.
KARŞI GAZETE | ANALİZ

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaprak dökümü sürüyor... Güler, 24. Dönem'de CHP'den istifa eden 5. isim oldu. Partiden ihraç edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile birlikte Anamuhalefet 6 koltuk kaybederek, 125 koltuğa düşmüş oldu.

İLK VE SON İSTİFADA İLGİNÇ TESADÜF...

VARAN 1 - SALİH FIRAT

Adıyaman Milletvekili Salih Fırat son istifa eden isim olan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in o dönem Meclis Genel Kurulu'ndaki sarf ettiği sözlere tepki göstererek istifa etmiş ve ardından AKP'ye katılmıştı.

VARAN 2 - EMREHAN HALICI

Genel Başkan Yardımcılarından Emrehan Halıcı da iki kez istifa seçeneğini kullanan isim oldu. Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu olan Halıcı 2013 yılındaki ilk istifasında sadece genel başkan yardımcılığı görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Bu istifanın nedeninin ‘kadro yetersizliği’ ve Halıcı'nın üzerinde çalıştığı ‘e-seçmen’ programına gelen eleştiriler olduğu öne sürülmüştü. Ancak Kılıçdaroğlu, istifayı kabul etmedi ve Halıcı göreve devam etti. Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan olağanüstü kurultayda ise Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesine almadığı Halıcı, PM'ye giremeyince bu kez partisinden istifa etti. Kılıçdaroğlu bu sefer Halıcı'ya engel olmadı ve istifa gerçekleşti.

VARAN 3- EMİNE ÜLKER TARHAN

Antalya kampının ilk gününde parti politikalarını ağır bir dille eleştirerek CHP'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi'nin Genel Başkanı oldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Tarhan'ın istifası için "sağlık olsun, normal, zaten beklediğimiz bir şeydi" değerlendirmesi yapmıştı.

VARAN 4 - ERCAN CENGİZ

Partiden istifa etmeden eski Bakanlarla ilgili iddiaları inceleyen Meclis Soruşturma Komisyonu'ndaki görevinden istifa eden CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz geçen cuma da CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Ercan Cengiz'in Abdurrahim Karslı'ının Genel Başkan olduğu Merkez Parti'ye geçeceği ve bu partinin Meclis'teki temsilcisi olacağı konuşuluyor.

VARAN 5 - BİRGÜL AYMAN GÜLER

CHP ile Gülen Cemati'nin işbirliği yaptığına yönelik açıklamaları nedeniyle hakkında iki ayrı disiplin soruşturması açılan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, istifasının nedenini şu sözlerle açıkladı:

""Bugünkü yapı, ideolojisi bakımından milletvekili olduğum CHP değildir. Gerçek-dışı soykırım suçlamaları, yeni-CHP yöneticileri tarafından Türkiye’nin kendini ifade etme olanakları bastırılarak adeta desteklenmiştir. 2015 gibi bir saldırı yılında ’soykırımla yüzleş’ pankartını taşıyan Genel Merkez yöneticileri bu desteğin somut ilanı olmuştur.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında AKP - BDP ortaklığının ’Anayasa’dan Türk vatandaşlığını kaldırma’ hedefine yönetim tarafından verilen destek, çözüm kanunu gibi yabancı üçüncü göze kapı açan yasal düzenlemelere ortak olunarak pekiştirilmiştir. Laiklik ilkesini sekülerlik haline dönüştürme gayreti, eğitimi geriletip parçalayan saldırılara sözde pedagojik gerekçeli etkisiz muhalefette ve inkarla örtülen ittifaklarda kanıtını bulmuştur. İstifa ettiğim parti CHP değil, politik bakımdan tutarsız bir yapıdır."

VARAN 6 - SÜHEYL BATUM

Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da partiye yönelik eleştirileri ve "her hafta bir CHP'li vekil istifa edecek" açıklaması nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş, kurul tarafından da partiden ihraç edilmişti.

23. DÖNEMDE DE KAN KAYBI YAŞANMIŞTI

CHP, 23. Döneme de 112 vekil ile başlayıp, 101 koltuk ile dönemi kapatmıştı.


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM

 

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de seçim öncesi yaprak dökümü sürüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ