AKP'nin KPSS'siz torpil skandalı şoke eden rakamlarla büyüyor

Karşı Gazete, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un açıkladığı, KPSS'siz atama skandalında, şoke edecek bilgilere ulaştı. Hükümetin torpil listesinin 85 kişilik değil yaklaşık 400 bin olduğu öne sürüldü...
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL


KPSS'SİZ ATAMA SKANDALINDA İKİNCİ PERDE...


CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, iktidar mensubu isimlerin yakınlarının, KPSS puanı olmadan çeşitli görevlere atandıklarını öne sürmüş, 85 kişilik isim listesi açıklayarak o kişileri tek tek deşifre etmişti.

CHP’nin dile getirdiği "Devletin hassas kurumları ve uzmanlık alanı gerektiren birimlerinin, herhangi bir altyapısı ve birikimi olmayan kişilere, sadece iktidar mensuplarının kartvizitini taşıyor diye peşkeş çekildiği" iddiaları, atama bekleyen ve KPSS'ye hazırlanan yüz binlerce üniversite ve lise mezununun tepkisine neden oldu.

Atama bekleyen on binlerce kişinin “adalet duygusu”nu zedeleyen skandalın boyutlarının sadece 85 kişi ile sınırlı olmadığı da ortaya çıktı.



85 KİŞİ DEĞİL, YAKLAŞIK 400 BİN KİŞİ ATANMIŞ...

Torpil listesinin ayrıntılarını araştıran Karşı Gazete, şoke edecek verilere ulaştı. Liste 85 kişiyi değil yaklaşık 400 bin kişiyi kapsıyor!

Haluk Koç'un Karşı Gazete'ye verdiği bilgileri analiz edince, torpil skandalının boyutları ortaya çıkıyor.

2003 yılında memur sayısı: 2 milyon 155 bin

2014 yılında memur sayısı: 2 milyon 670 bin

Aradaki 12 yılda emekli olan memur sayısı: yaklaşık 500 bin

***

Bu sayılar şu anlama geliyor; emekli olanları hesaba katınca AKP'nin 12 yıllık iktidarı döneminde yaklaşık 1 milyon memur alımı yapılmış.

KPSS ile işe giren memur sayısı: 610 bin

Açıktan atama ile işe girenler: 390 bin

ATAMADA EN ÇOK TOKİ, TİB, TRT TERCİH EDİLİYOR...

Haluk Koç, Karşı Gazete'ye torpil ile işe alımların en çok hangi kurumlar aracılığıyla ve nasıl bir yöntem izlenerek yapıldığını da anlattı.

"KPSS'siz, açıktan atama ile işe alınanlar en çok TOKİ'ye yerleştiriliyor, ardından 'düzeltme' yani yüksek maaş alabilmeleri için genelde Telekomünikasyon İletişim Başkanlğı'na (TİB) naklediliyor" diyen Koç, "TRT ile Bakanlıkların, valiliklerin ve belediyelerin özel kalemleri ile basın müşavirlikleri de en çok kullanılan makamlar" açıklaması yaptı.

İL İLÇE BAŞKANLARINI DEĞİL 1. DERECE YAKINLARINI ATIYORLAR

Atamalarda dikkat çeken bir başka nokta da il ve ilçe başkanları ya da partililerden ziyade, hükümet mensuplarının birinci derece yakınlarının (kardeş, eş, çocuk) gözetiliyor olması...

LİSTEYE EK...

Karşı Gazete, Koç'un ilk açıkladığı 85 kişilik listede olmayan başka isimlere de kıyak atama yapıldığı bilgisine ulaştı.

Edinilen bilgiye göre KPSS'siz atanan isimler arasında şu kişiler de var...

Köksal Toptan'ın yeğeni Gökhan Toptan

Eski Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın oğlu, yeğeni ve eşleri

Eski Batman Milletvekili Ali Suçin'in yeğeni ve damadı

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM




    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin KPSS'siz torpil skandalı şoke eden rakamlarla büyüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete