Ethem Sarısülük'ün katili Şahbaz'a beraat yolu...

Meclis'e gönderilen İç Güvenlik paketi bu haliyle yasalaşırsa, Ethem Sarısülük'ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz'a yeniden yargılanma ve beraat yolu açılacak!
Burcu Oral Evren | KARŞI GAZETE ÖZEL


ETHEM SARISÜLÜK'ÜN KATİLİ ŞAHBAZ'A BERAAT YOLU AÇILIYOR

Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi, eski vali CHP'li Ali Haydar Öner, İç Güvenlik paketindeki tehlikeye dikkat çekti.

Paketi, Karşı Gazete'ye değerlendiren Öner'e göre 1. maddedeki değişiklik ile Ankara'daki Gezi eylemlerinde polis kurşunu ile öldürülen Ethem Sarısülük'ün katiline, beraat yolu açılacak.

Polis memuru Ahmet Şahbaz'ın paket yasalaştıktan sonra yeniden yargılanma talep edebileceğine dikkat çeken Öner, bu durumda beraat kararı çıkacağı uyarısı yaptı.

İşte Haydar Öner'in değerlendirmesi:

”Ethem Sarısülük'ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz, en az cezaya, 6 yıla mahkum olmuştu. Bu paket çıktıktan sonra, yeniden yargılanma talep ederse ve 'saldırı girişimi vardı, bertaraf etmek için silah kullanmak zorunda kaldım' derse, tahliye edilir ve aklanır.

Çok ustaca yazılmış bir metin, hala yargılanan bazı kimselerin yargılanmaktan kurtarılması, mahkum olmayanlara da tahliye yolunun açılmasına kadar giden bir süreç yaşanabilir".

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "Ethem Sarısülük'ün katili Şahbaz'a beraat yolu..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ