System of a Down: Türkiye’de çalmak istedik, yanıt alamadık

ABD'li rock grubu System of a Down (SOAD), 1915'in 100. yıldönümü nedeniyle uluslararası bir turneye başladı.
ABD'li rock grubu System of a Down (SOAD), 1915'in 100. yıldönümünde "Ermeni soykırımı konusunda farkındalığı artırmak" amacıyla "Wake Up Souls" adlı uluslararası bir turneye başladı. Turne kapsamında Cumartesi akşamı Londra Wembley'de çalan grubu binlerce kişi izledi. Yaklaşık iki saat süren konserde grup meşhur şarkılarından "Aerials", "Chop Suey", "Lonely Day", "B.Y.O.B." ve "Toxicity"yi çaldı.

Konserde üç bölümlük video gösterisi de yapıldı. Videoları, Rage Against The Machine grubunun gitaristi Tom Morello'nun önceden seslendirdiği öğrenildi. Görüntülerde "Ermeni soykırımı"na doğrudan atıfta bulunulurken, Nazi Almanyası, Kamboçya, Bosna, Ruanda ve Darfur'dan katliam görüntüleri de paylaşıldı.

Beril Eski'nin BBC Türkçe'de yayımlanan röportajına göre videolarda ayrıca Türk hükümeti "Soykırımı inkar etmekle" suçlandı, "Benzer katliamlara maruz kalan insanlara destek vermek gerektiği" belirtildi.

Gitarist Morello ve SOAD vokalisti Serj Tankian, daha önce Axis of Justice (Adaletin Ekseni) adlı bir "Müzikseverler ile yerel siyasi örgütler arasında barış ve insan hakları odaklı bir örgütlenme hedefleyen" uluslararası siyasi bir örgüt kurmuşlardı. Örgüt göçmenlik ve ölüm cezasının kaldırılması meselelerine yoğunlaşmıştı.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "System of a Down: Türkiye’de çalmak istedik, yanıt alamadık" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ