Grammy’li efsane Murray, Uluğ bestesiyle Babylon’da

Grammy ‘den Jazzpar ve Newsday ödüllerine kadar birçok ödülü bulunan neo-cazın efsanelerinden David Murray grubu Infinity Quartet ile birlikte, 25 Mart ve 26 Mart’ta iki gece üst üste Babylon dinleyicisi ile buluşuyor.
Babylon bu Çarşamba ve Perşembe, Post-Bop ve Free Jazz sahnesindeki son 40 yılın öncü müzisyenlerinden, tenor saksofonist ve bir o kadar da bas klarnetiyle ünlü David Murray’i ağırlayacak.

Konserin en büyük sürprizi Murray’in iki sene önce aramızdan ayrılan Pozitif ve Babylon’un kurucularından, müzik aydını Mehmet Uluğ için yaptığı besteyi ilk kez seslendirecek olmasında.


David Murray: 

Tenor saksafon haricinde aynı zamanda çok başarılı bir bas klarnetçisi, multi enstrümantalist ve yenilikçi caz akımın önde gelen isimlerinden David Murray, Andrew Cyrille, Bobby Battle, James Newton ve Henry Grimes gibi caz duayenleriyle ortak projelerde yer aldı ve farklı gruplarla (Power Quartet, David Murray Oclet, Black Saint Quartet) değişik müzikal tarzları denedi.

Otuzun üzerinde albümüyle geniş bir diskografiye sahip David Murray, bu kez Infinity Quartet ile caz severlerle Babylon’da bir araya gelecek.

Kaynak: DipnotTv

    :

    :

    :

    :

    "Grammy’li efsane Murray, Uluğ bestesiyle Babylon’da" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete