Sanatın sıcak eli köy okuluna uzandı

İzmirli ressamlar Muş'un Yoncalı Köyü'ndeki ortaokulu ziyaret ettiler.
Muş Yoncalı Köyü’ndeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndaki öğrenciler, İzmirli ressam abla ve ağabeylerinden gelen hediyelerle sevindiler.

Ressam Handan Baykal, Öznur Kesler, Cemal Karageyik, Aliser Avcı isimli ressamlar, kilometrelerce ötedeki çocuklara sanatı sevdirme adına yaptıkları davranış büyük ilgi gördü. Okul Müdürü Kenan Bıçak sanatçıların bu duyarlı hizmeti karşısında mutlu olduklarını belirterek, “Eminim ki bu hediyeler çocuklarımızın ufkunu açacaktır. Köyümüzden de neden dünyaca ünlü ressamlar çıkmasın. Sanatçılarımıza çocuklarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. 

"SANAT SADECE KOCA ŞEHİRLERE ÖZGÜ BİR UĞRAŞ DEĞİLDİR"

Sanatın mesafesi olmaz diyen ressam Handan Baykal ise, bu küçük ama anlamlı buluşmada kendisiyle birlikte hareket eden sanatçı dostlarına teşekkür ederek: “Biz dönem dönem bu tür faaliyetlerde bulunuyoruz. Sanat sadece koca şehirlere özgü bir uğraş değildir. Sanat istenildiğinde her yerde yapılabilir. İnanıyorum ki, Yoncalı Köyü’nden de geleceğin 
ressamları çıkacaktır. Bizler buna vesile olabiliyorsak ne mutlu” diye konuştu. 

İzmir’den gelen hediyeleri pür dikkat inceleyen çocuklar duvara asılan resimler önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

    :

    :

    :

    :

    "Sanatın sıcak eli köy okuluna uzandı" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete