Özer Sencar, AKP ve HDP'nin oy oranını açıkladı!

Sencar: "HDP barajın tam üstünde, AKP Eylül'den beri sürekli oy kaybediyor"
Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programına konuk olan MetroPoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, AKP ve HDP'nin son anketlerine göre bulduğu oy oranlarını açıkladı.

Sencar şunları söyledi:

"HDP BARAJIN TAM ÜSTÜNDE"

"HDP baraj çizgisinin tam üstünde. Bizim en son yaptığımız araştırmada 10,4. İlk defa 10'un üzerinde. Ocak ayından bu yana yaptığımız bütün araştırmalarda 9 bandında seyrediyordu. İlk defa 10,4'ü gördük. Mart ayı araştırmasından söz ediyorum. 9,8 ile 10.4 arasında fark yok. HDP barajı geçebilir de kalabilir de. 

"HDP VE MHP KRİTİK FAKTÖRLER"

Önümüzdeki seçimin 2 kritik aktörü var; biri MHP, diğeri HDP. HDP barajı aşmadığı sürece hiçbir güç AK Parti'yi tek başına iktidardan alıkoyamaz. HDP barajın altında kaldığı sürece AK Parti 42 de alsa 40 da alsa tek başına iktidardır.

"HDP BARAJI AŞARSA..."

HDP barajı aşar ve MHP de 17 civarında oy alırsa AK Parti'nin tek başına iktidar olma şansı yok. Çünkü 260'lara düşüyor milletvekili sayısı.

"AKP EYLÜL 2014'TEN BERİ SÜREKLİ VE DÜZENLİ KAN KAYBEDİYOR"

Şu ana kadar Eylül 2014'te, Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra yaptığımız araştırmada AK Parti'nin oy oranı kararsız ve cevapsızlar dağıtılmış yüzde 50'ydi. Bu bir önceki 2011 seçiminin aynısı. Ama Eylül 2014'ten bugüne kadar sürekli ve düzenli olarak, bunu özellikle söylüyorum, zik zak yok, sürekli ve düzenli olarak AK Parti kan kaybediyor, oy kaybediyor. 50'den 42,7'ye indi. En son bulduğumuz rakam bu. Mart ayında 2 araştırma yaptık; birinde 41.7 diğerinde 41,8 bulduk. Dolayısıyla AK Parti'nin Mart ayı araştırmalarına göre oy oranı kabaca 42'dir. HDP barajı aşarsa, AK Parti'nin bu oy oranıyla alacağı milletvekili sayısı 260 civarıdır, 276'yı bulma şansı yok.

"CHP'NİN OY ORANI 26-27"

CHP oyunu 24'e düşürürse farklı bir tablo çıkar ortaya. Biz CHP'nin oy oranını 26-27 olduğunu varsayarak bunu söylüyoruz."

İşte Sencar'ın seçim değerlendirmesi...


 

 

    :

    :

    :

    :

    "Özer Sencar, AKP ve HDP'nin oy oranını açıkladı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ