Sırrı Süreyya Önder'den hükümete 'Dolmabahçe' çıkışı

HDP'li Önder: "Dolmabahçe mutabakatı ile benimsenen yol haritasına hükümetin uymasını bekliyoruz.”
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “İktidar bloku arasında derin bir çatlak var. Her biri bir diğerini boşa çıkaracak hamleler yapıyorlar. Daha önce tarihi Dolmabahçe mutabakatı ile benimsenen yol haritasına hükümetin uymasını bekliyoruz” dedi.

HDP Milletvekili ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder, Ankara’da Yalçın Akdoğan’ın adaylığının hatırlatılması üzerine, “Bir tane rakibimiz yok onlarca rakibimiz var. Önemli olan demokratik siyasete yakışır bir demokratik rekabet içinde geçmesi. Çünkü büyük bir hakeme gidiyoruz. Halk bunu belirleyecektir. Bizim en büyük iddiamız bu ülkede demokratik siyasetin alanını genişletmek. Kim bizden daha fazla yara diyorsa buyursun gelsin” dedi. 

-“İKTİDAR BLOKU ARASINDA DERİN BİR ÇATLAK VAR”-

Önder, barajı aşacaklarını bunu hükümetin telaşından anlaşıldığını belirtti.

AKP’nin seçimin beyannamesinde çözüm sürecine değinilmediğinin sorulması üzerine Önder, “Kim bu işte dertli ise, bu işten yaralı ise onun bahsetmesi doğal. İktidarın birinci derdi olmadığı bizzati beyannamelerinde de anlaşılıyor. İktidar bloku arasında derin bir çatlak var. Her biri bir diğerini boşa çıkaracak hamleler yapıyorlar. Daha önce tarihi Dolmabahçe mutabakatı ile benimsenen yol haritasına hükümetin uymasını bekliyoruz. Bu çok parçalı yapıdan kurtulmasını bekliyoruz. Burada da en büyük sorumluluk Davutoğlu’na düşüyor. Ne söylediler, neye ‘tamam’ dedilerse boşa çıkarıldılar. En başta onların dert etmesi inisiyatif alması gereken bir husus. Bizim sürece gösterdiğimiz dikkatin keşke binde birini muhataplarımızda gösterseler” ifadelerini kullandı.

-“ORDU’NUN TEKZİP ETTİĞİ BİR BAŞBAKAN DURUMUNA DÜŞMEK TRAJİKTİR”-

Ağrı’da yaşan saldırı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın yaralıların taşınmasına ilişkin yaptığı açıklamaya değinen Önder, “Bu çok başarılı bir sınav oldu bence. Hükümetin ya da derin güçlerin geliştirmeye çalıştıkları bu provokasyon boşa çıktı. Genelkurmay kendilerini tekzip etti. Ordu’nun tekzip ettiği bir Başbakan durumuna düşmek ne kadar trajiktir bunun yorumunu halka bırakıyoruz. Onun için bir daha bu ve benzeri provokasyonlara kalkışmanın artık eskisi gibi kolay olmadığını gösterdi bize Ağrı provokasyonu” dedi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Sırrı Süreyya Önder'den hükümete 'Dolmabahçe' çıkışı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ