AKP'de 3 dönemliklere yeni 'görev'

Davutoğlu, 24. dönem milletvekilleri ve eşleriyle buluştu.
 AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmeyen milletvekillerine ilişkin, “MYK toplantısında da arkadaşlarla konuştuk, kendimi de bir talebe olarak siyasette, siyaset aynı zamanda bir okuldur. Gördüğümüz ve tecrübe ettiğimiz kadarıyla, her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz, her gün yeni bir şeyler üretiyoruz. Hep beraber, birlikte üretiyoruz. O bakımdan uygun görmeleri halinde, özellikle kıdem bakımından çok önemli görevler de üstlenmiş 3 dönemi bitiren dostlarımızı, arkadaşlarımızı parti içi özellikle yeni milletvekillerinin oryantasyonu da dahil olmak üzere, onların da bir anlamda iç hizmet eğitimi gibi, onların tecrübelerinden istifade etmek üzere bir göreve davet edeceğiz. Onun için başlı başına Genel Merkez’de bir siyasi tecrübe aktarımı birimi oluşturmayı düşünüyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin 24. Dönem milletvekilleri ve eşleriyle Marıott Otel’de yemekte bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, milletvekilleri ve eşleriyle aynı ortamda bulunmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirtti. İnsanların makam ve mevki hesapları içerisinde çok küçük hesaplara girdiği bir dönemde, 2001 yılında bir kadronun harekete geçtiğini kaydeden Davutoğlu, “Tam da Türkiye’nin can damarının kesildiği, Türkiye’nin hasta adam haline geldiği yönünde senaryoların yazıldığı bir dönemde ve en kötü senaryolarla ilgili olarak ülkede bir karamsarlık oluştuğu anda, bir topluluk ayağa kalktı ve Üstadın deyişiyle, ‘durun kalabalıklar’ dedi. Ben o ‘durun kalabalıklar’ diyen Erdemliler Hareketi’nin kurucularını bir kez daha selamlıyorum. Onlara minnetlerimizi, şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

-“FARE ZİHNİYETİNE GİRMEDİLER”-

Tüm zorluklara rağmen AKP’nin omurgasının kopmadığını belirten Davutoğlu, AKP’nin yaşadığı zorlukları anlattı. AKP’ye açılan kapatılma davasına değinen Davutoğlu, “Hani geçenlerde bir ana kahramanlık yapmaya soyundu Sayın Kılıçdaroğlu, ‘bizi kapattırmaya çalışıyorlar’ dedi ya. O zaman ‘hadi hemen değiştirelim şu anayasayı’ diye teklifte bulunduk, baktık komisyonda kayboldular. Onların vehim olarak taşıdıkları şeyi biz yaşadık. AK Parti grubu aylarca partisi muhtemelen kapatılacak bir milletvekili topluluğu olarak Meclis’te devam etti” ifadelerini kullandı.

Kapatılma davası sürecinde AKP’nin fire vermediğini belirten Davutoğlu, “Dizleri titremedi 23. dönem milletvekillerinin, ne olacağız diye düşünmediler. Küçük fırsatçılık içinde ‘biran önce ben bir başka partiye kapağı atayım da kapatılan bir parti veya batmakta olan bir gemiden kaçayım’ diye bir fare zihniyetine girmediler” diye konuştu.

-“3 DÖNEM, 5 DÖNEM AYRIMI YOK”-

24 dönem milletvekilleri için siyasi mücadelenin de çetin olduğunu belirten Davutoğlu, “Yüne kumpas, tuzak kuranlar, demokrasinin önüne engel çıkaranlar sakin durmadılar. Bizler de bir taraftan şeytan taşlamaya devam ettik bir taraftan da tavaf etmeye devam ettik” dedi.

Bütün bu tuzaklara karşı kendilerinin omuz omuza verdiklerini belirten Davutoğlu, “Gezi provokasyonları bu dönemde yaşandı, o Gezi provokasyonlarının şiddetini Meclis’e yansıtmak isteyenler bu dönemde görüldü. 17-25 Aralık kumpası bu dönemde yapıldı. Onun üzerinden partimizi bölme çabaları yine bu dönemde yaşandı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ve ardından “3 dönemciler” diye isim üretildiğini belirten Davutoğlu, “Aynen geçmişte küsküneler gibi. Bilmiyorlar ki iki dünyaya inanan insanların dönemi yoktur. İki cihana inan insanların 2 dönemi var. bu dünyada yaptıkları, öbür dünyada verecekleri hesap, başka 3 dönem, 5 dönem ayrımı yok. Allah bu dönemde hakkını vermeyi, öbür dönemde de hesabı vermeyi bize nasip eylesin. Hep bu beklenti içine girdiler, ne oldu? Türk siyasi hayatında görülmemiş şeyler yaşandı ahlaki bakımdan” diye konuştu.

-“ARKAMDA KALE GİBİ BİR GRUP OLDUĞUNU BİLİYORDUM”-

Gensoru önergeleri ile bütçe görüşmelerine sesi titreyerek veya “acaba ne olur bugün” diye düşünerek başlamadığını kaydeden Davutoğlu, “Bir kendime güveniyordum davama güvendiğim için, ama ondan daha önemlisi arkamda kale gibi bir grup olduğunu biliyordum, kale gibi. En zor oturumlarda nasıl bir işaretle, grubumuzun salonu doldurduğunu Genel Kurul’u. Yine nasıl tam bir disiplin içinde, destek vermek gerektiğinde en kararlı desteği, eleştiri yapmak gerektiğinde en ahlaki eleştiriyi yapabildiğini gördüm. Başbakanlık görevini aldıktan sonra da 24. dönem milletvekillerinden, sizlerden hep destek gördüm. Hepinize teşekkür ediyorum ve haklarınızı helal etmenizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.

AKP’de 711 farklı milletvekilinin TBMM’de görev yaptığını kaydeden Davutoğlu, “Düşününüz ki 14 Ağustos 2001’de erdemli ama az sayıda insanın başlattığı hareket bugün geride 711 tecrübeli siyasetçi milletvekili olarak bıraktı. Buna il başkanlarını, ilçe başkanlarını, buna MKYK üyelerini kattığınızda biz artık binlere bali olmuş çok güçlü bir siyasi kadroyuz. Hiçbir siyasi hareket böyle bir insan mirası bırakmadı” ifadelerini kullandı.

-“3 DÖNEMİ DOLANLARI GÖREVE DAVET EDECEĞİZ”-

AKP’deki 3 dönem kuralının gelecek dönemlerde de devam edeceğini kaydeden Davutoğlu, “Bu kararı alırken, bu ilkeyi koyarken 12 yıl önce eminim kurucular arasında çok tartışmalar yapıldı. Bu ilkenin doğruluğu, yanlışlığı üzerine halen tartışılır. Ama tartışamayacağımız bir tek şey var. 3 dönemini tamamlayan arkadaşlarımızın dava sadakatini tartışmayız, tartışmayız. Şimdi onlar milletvekilliği döneminde 3 dönemi tamladılar. Genel Merkez’de her an görev alabilirleri her türlü faaliyetin içinde olabilirler ve illerde, diğer çalışmalarda her türlü kademede görev alabilirler. Ama son MYK toplantısında da arkadaşlarla konuştuk, kendimi de bir talebe olarak siyasette, siyaset aynı zamanda bir okuldur. Gördüğümüz ve tecrübe ettiğimiz kadarıyla, her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz, her gün yeni bir şeyler üretiyoruz. Hep beraber, birlikte üretiyoruz. O bakımdan uygun görmeleri halinde, özellikle kıdem bakımından çok önemli görevler de üstlenmiş 3 dönemi bitiren dostlarımızı, arkadaşlarımızı parti içi özellikle yeni milletvekillerinin oryantasyonu da dahil olmak üzere, onların da bir anlamda iç hizmet eğitimi gibi, onların tecrübelerinden istifade etmek üzere bir göreve davet edeceğiz. Ta ki tekrar tekrar Amerika keşfedilmesin, bir gelenek kendini yeniden üreterek gelecek nesillere iletilebilsin. Onun için başlı başına Genel Merkez’de bir siyasi tecrübe aktarımı birimi oluşturmayı düşünüyoruz. Böylece genç bir siyasetçi, son aday tanıtımda gördük bir geç kızımız 26 yaşında milletvekili adayımız. Düşünün ki bu genç kızımın 12-13 sene önce ortaokul öğrencisiydi” ifadelerini kullandı.

Genç siyasilerin eğitimi için 3 dönemi dolan milletvekillerinden destek talep edeceklerini belirten Davutoğlu, “Ayrıca diğer birçok alanda da 3 dönemi bitiren arkadaşlar inşallah önümüzde kongremiz var bir çok çalışmamız var onlardan istifade etmek, bizim için en büyük kaynak en büyük destek” açıklamasında bulundu.

-“BİRÇOĞU 26. DÖNEMDE GELECEK”-

Kendilerinde “liste dışı kalmak” diye bir tabir olmadığını belirten Davutoğlu, 3 dönem kuralı haricinde 24. dönemde milletvekili olup da 25. dönem için aday gösterilmeyen milletvekillerine seslendi. O milletvekillerini, 7 Haziran seçimlerinin kazanılmasında çaba harcamaya ardında da çalışmaya devam etmelerini isteyen Davutoğlu, “24. dönemde ara vermiş arkadaşlarımız 26. dönemde listede birçoğu yerini alacaklar. Bu arada da tabi hepimizin geçmekte olduğu sınavdan geçecek” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "AKP'de 3 dönemliklere yeni 'görev'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ