close

Erdoğan'ın bisiklet sevgisi

Sabah ‘Bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz’ dedi, akşam ise atladı helikoptere köprü teftiş etti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkiye’de insanların neden daha fazla bisiklet kullanamadıklarını sorgulamadı, bu sözlerinden saatler sonra ise helikoptere atlayarak İzmit Körfez Köprüsü’nü  teftiş etti.

Erdoğan sabah saatlerinde Kız Kulesi karşısında ve İstanbul Boğazı'nın Marmara'ya açıldığı noktada "51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" tanıtım etkinlikleri kapsamında basın turuna katıldı. Burada bisiklete binerek poz veren Erdoğan, “"Bisiklet olayında aslında dünyadaki birçok ülke gibi, Batılı ülkeler gibi, bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz. Bisiklet noktasında altyapımızı da iyi yaptık diyemeyiz, bunda da çok başarılıyız diyemeyiz” dedi.

Ankara ve İstanbul gibi kentlerin belediyesini 20 yıldır ellerinde bulundurmalarına rağmen bisiklet yollarının eksikliğine dikkat çekenb Erdoğan, Temennim o ki İstanbul gibi Ankara gibi diğer illerimizde de buralarda da bisiklete, bisiklet yollarına yönelik alt yapıyı da süratle başarırız ve bisiklete olan sevdayı da artırırız. Noktasında bisiklet sporu çok çok farklı bir spor” diye sözlerine ekledi.

BİR POZ DA HELİKOPTERDE VERDİ

Ne var ki Erdoğan akşam saatlerinde helikopterle “duble yol” ve taşıt trafiğine verilen önemin simgelerinden biri olan İzmit Körfez Köprüsü’nü teftiş etti.

Erdoğan daha önce de benzer şekilde üçüncü köprü ve havalimanını da helikopterle teftiş ederek AKP iktidarının eliyle Kuzey Ormanları’nda yapılan talanı kuşbakışı gözlemlemişti.

Erdoğan, helikopter turunun ardından, üçte ikisi daha önce açtığı tesislerden oluşan Kocaeli’ndeki toplu açılış törenine katıldı.

Kaynak: Birgün

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın bisiklet sevgisi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ