close

CHP’li belediyenin projesi AKP’nin seçim beyannamesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri AKP’nin seçim beyannamesine girdi.
Bu durumu esprili bir dille yorumlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belki de Davutoğlu tramvay ihale bedeli olan parayı gönderir” dedi.

"İHALESİNE ÇIKTIK, YER TESLİMİ ALDIK"

Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı faaliyet görüşmelerinde projeye dair soruları yanıtlayan Aziz Kocaoğlu, tramvay konusunun ‘garipleştiğini’ belirtti.

“Biz ihalesine çıktık ve firmaya yer teslimini yaptık. Çalışmalar başladı. Bir hafta sonra cumartesi günü ray bağlaması gerçekleştirilecek” diyen Kocaoğlu,  İZBAN’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin ortaklaşa yaptığını, ancak tramvayda böyle bir durumun alakası olmadığını tüm kamuoyuna duyurmak istediğini söyledi.

"BELKİ DE BİZE PARAYI GÖNDERİR"

Belediyenin tramvay projesinin AKP’nin seçim beyannamesinde yer almasına ilişkin iki ihtimalin öne çıktığını belirten Kocaoğlu,“Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ‘Bu İzmir’e bir şey yapmıyoruz. Tramvayı biz mi finanse edelim’ deyip demediğini bilmiyorum. Bize bir haber gelmedi. Belki de bize tramvay ihale bedeli olan parayı gönderir” diye konuştu.

"İLK İHTİMALİN DOĞRU OLMASINI İSTERİM"

Diğer ihtimalin ise üç yıl kadar uzun bir zaman alan tramvay izni süreci nedeniyle Konak ve Karşıyaka tramvaylarının bürokratların kafasında yer etmiş olabileceğini kaydeden Kocaoğlu, “Ancak ben ilk ihtimalin doğru olmasın isterim” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "CHP’li belediyenin projesi AKP’nin seçim beyannamesi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ