AKP'li patronların arkasındaki 'kilit' isim

AKP döneminde ihalelerle gündeme gelen patronların tüm iş bağlantılarında ortak bir isim öne çıkıyor.
Geçtiğimiz hafta Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Reza Zarrab'ın aldığı locayı savunurken sarf ettiği "En yakın dostlarımızdan biri Mübariz Mansimov'dur. 'Başkan senin için ne yapabilirim' diye sormuştu." sözlerinden sonra gözler Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'na çevrildi.

AKP DÖNEMİNDE PARLAYAN PATRONLAR

Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu BMZ Denizcilik’ten üç tanker kiralayan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun, AKP döneminde parlayan patronlar ile birebir ilişkileri var.

MEHMET AĞAR'IN OĞLUNA KADAR

2007 yılında Türk vatandaşı olan Mansimov’un şirketi Palmali, Bilal Erdoğan’a ait üç gemiyi kiraladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve kayınbiraderinin geçtiğimiz yıl satın aldığı Tuzla Tankercilik de Palmali’ye çalışıyor. 

Sadece Erdoğanlar değil AKP döneminde ihale zengini olan patronlarından, eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğluna kadar şirketlerin bir şekilde Mansimov’la bağlantısı bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi’ne ait 3 nehir tankeri Mansimov Gurbanoğlu’nun sahibi olduğu Palmali tarafından kiralandı. Mecid Aslanov, Begim Aslanova ve Shovket Alekperova isimli nehir tankerleri suya iner inmez Mansimov’un şirketi için Azeri petrolü taşımaya başladı.

PETKİM’E ÜYE, MÜBARİZ’İN ORTAĞI

Mansimov, Türk vatandaşlığına geçer geçmez ilk işi, Azeri devlet petrol şirketi Socar’a büyük işler yapan Türkiye’nin önemli inşaat şirketlerinden Tekfen İnşaat’ın yüzde 50’sini 520 milyon dolara almak oldu.

Böylece Mansimov, PETKİM’in yüzde 56,32’sine sahip olan Socar’a ortak oldu. Yani Türkiye üzerinden petrol işi yapan Mansimov Türkiye’nin en büyük petrol şirketinin ortağı haline geldi.

Palmali’nin tüm şirketlerinde yönetim kurulu üyesi veya yönetim kurulu başkanı olan Nurcan Nurcihan Perker’in ortak olduğu Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları şirketine ortak olarak PETKİM’de bağımsız üye olan Alaadin Aykaç alındı. Aynı şirketin bir diğer ortağı da eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfü Tolga Ağar.

Kaynak: Sözcü / Bora Erdin
  • Ali Cantaş
    Neden Türkiye de Ali Cantaş - 19 Nisan 2015 Mübariz kimdir Rusyanın dağılması ile elde ettikleri para ve silahlar ile trilyoner doları olan bu kişi Türk devleti ile onlarca iş yapıyor. Sadece Mübariz mi onunla ortak iş yapan bir sürü Reza gibi insanlar var. hepsi AKP hükümetinin elemanları ile iş yapıyor.

:

:

:

:

"AKP'li patronların arkasındaki 'kilit' isim" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ