close

Şehir Hastanesi arsasında skandal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde "hayalim" dediği şehir hastaneleri yılan hikayesine döndü.
Yaklaşan seçim öncesi hastanelerin yeniden gündeme gelmesi üzerine açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'daki hastanenin temelinin 9 Mayıs'ta atılacağını açıkladı.

ŞEHİR HASTANESİNİN TEMELİ BİR TÜRLÜ ATILAMIYOR

Ancak bakanın bu açıklamasına hastanenin yapılacağı alandaki arsa sahiplerinin avukatından itiraz geldi.

Avukat Belgin Dönmez, "Sanıyoruz ki Bursa Şehir Hastanesinin yapılacağı 21 parsele ilişkin olarak tüm hukuki sorunların çözüldüğü konusunda Sağlık Bakanlığı'nın ilgili bürokratları eksik veya yanlış bir tespit içindedirler ve bu nedenle sayın bakanımızı yanlış bilgilendirmektedirler." dedi.

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 12 Eylül 2013'te İstanbul'da düzenlenen törenle imzalanan 14 ildeki 15 şehir hastanesi arasında yer alan Bursa Şehir Hastanesi temeli bir türlü atılamıyor.

Hastane inşaatı, yapılacağı arsayla ilgili idare mahkemesinin verdiği iptal kararı sebebiyle başlamadı. Maliyeti 750 milyon lira olarak belirlenen ve bin 300 yataklı olarak planlanan hastanenin yapılacağı Nilüfer Doğanköy'deki 830 dönümlük arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 24 yıllığına Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmesi üzerine bu arsaya ilişkin olarak mülkiyet iddiası ile bazı vatandaşlar tarafından açılan davada Bursa 1. İdare Mahkemesi, geçtiğimiz Ağustos ayında tahsis işleminin iptaline karar vermişti. İdare ise bu karara karşı Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı talep etmişti. Danıştay 8. Dairesi idarenin bu talebini reddetmişti.

BAKAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Hafta sonu seçim çalışmaları için bazı ilçelerde temaslarda bulunan Sağlık Bakanı ve AKP Bursa 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Müezzinoğlu, hastanenin temelini 9 Mayıs'ta atılacağını bildirdi.

Cihan'ın haberine göre, Müezzinoğlu'nun bu açıklamasına davacıların avukatından itiraz geldi. Avukat Belgin Dönmez, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu Bursa ilimizde son bir ay içinde yaptığı muhtelif toplantılarda Bursa Şehir Hastanesinin yapılacağı 21 parsel numaralı taşınmaza ilişkin olarak tüm davaların bittiğini tüm hukuki sorunların çözüldüğünü ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik beylerin katılımıyla 9 Mayıs 2015 tarihinde temel atılacağını açıklamaktadır.

Sanıyoruz ki Bursa Şehir Hastanesi'nin yapılacağı 21 parsele ilişkin olarak tüm hukuki sorunların çözüldüğü konusunda Sağlık Bakanlığı'nın ilgili bürokratları eksik veya yanlış bir tespit içindedirler ve bu nedenle Sayın Bakanımızı yanlış bilgilendirmektedirler."

DANIŞTAY TARAFINDAN REDDEDİLDİ


Bursa Şehir Hastanesi'nin yapılacağı 21 parselin müvekkillerine ait bitişik özel orman sınırları içinde kaldığı bilirkişi raporu ile ortaya çıktığını ve bu taşınmazın mülkiyetine ilişkin iki ayrı dava açıldığına işaret eden Avukat Dönmez, "Bahse konu taşınmazın tapu kaydına sayın mahkemece davalıdır şerhi konulmuştur. Derdest bu davalar nedeniyle Bursa 1. İdare Mahkemesi'nce Orman Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na yapılan tahsis (ön izin) işlemi mahkemece iptal edilmiş, bu iptal kararına ilişkin olarak idarenin Danıştay'a yapmış olduğu yürütmenin durdurulması talebi Danıştay tarafından reddedilmiştir.

Müvekkillerimizce Bursa ve tüm Türkiye için hayırlı olacak bu yatırımın önünün açılması için Maliye Bakanlığı Baş Hukuk Müşavirliği ve Muhakemat Müdürlüğü'ne tarafımızın mülkiyetinde bulunan bitişik parsele açılmış bulunan tapu iptal davasının (Dava tarafımızca kazanılmış ve tapu üzerindeki tüm ihtiyati tedbir kararları kaldırılmış, idarece ihtiyati tedbirin kaldırılmasına ilişkin temyiz talebi Yargıtay'ca reddedilmiştir) temyizinden feragat edilerek kesinleştirilmesi karşılığı hastanenin yapılacağı 21 parsele ilişkin tüm mülkiyet taleplerinden ve davalardan feragat edeceğimiz bildirilmiştir.

Maliye Bakanlığı Baş Hukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü'nden tarafımıza Hukuk Müşaviri sayın Ayfer Fatma Akın imzalı bir yazı gönderilerek konunun inceleneceği bildirilmiştir."
diye konuştu.

'TEMEL ATACAĞIZ" DEDİLER AMA HUKUKİ SORUN ÇÖZÜLMEDİ

Bakan Müezzinoğlu'nun " 9 Mayıs günü temelini atıyoruz" açıklamasını da değerlendiren Avukat Dönmez, şöyle devam etti:

"Yani 9 Mayıs 2015 tarihinde temel atılacak olan Bursa Şehir Hastanesi'nin yapılacağı arsanın mülkiyeti ihtilaflı olup tapusunda davalıdır şerhi vardır, Orman Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı'na yapılmış olan tahsis işlemi mahkeme kararı ile iptal edilmiştir.

Bu hukuki sorun henüz çözülmemiştir. Müvekkillerimiz açısından ise bu hukuki durumun kamuoyuna bildirilmesi ilgili idarelerin, yatırımcı firma Rönesans Holding Sağlık Yatırımları A.Ş'nın ve bu yatırıma finansman sağlayacak olan finans kurumlarının "iyi niyetli üçüncü şahıs" nitelemesinin dışında kalmalarını sağlayabilmek için hukuki bir zorunluluk haline gelmiştir."

    :

    :

    :

    :

    "Şehir Hastanesi arsasında skandal" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ