Kılıçdaroğlu, borçları nasıl sileceklerini Bilal'e anlatır gibi anlattı

Kılıçdaroğlu: ”Banka borçlarının faizlerinin silinmesinin Devlet'e maliyeti koca bir sıfır!”
KARŞI GAZETE | ANKARA

KILIÇDAROĞLU, MALİYE BAKANI'NA BORÇLARI NASIL SİLECEKLERİNİ ANLATTI...

CHP'nin ekonomik temelli seçim kampanyasını ve vaatlerini sorgulayanlara CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV yayınında yanıt verdi. 

Önce Başbakan Davutoğlu ardından da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "nasıl yapacaklar, kaynağı nereden bulacaklar?" sorusunu sorduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"AKP ZATEN BUNU İKİ KEZ YAPMIŞTI, KENDİ YAPTIĞINDAN HABERİ YOK!"

"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek diyor ki;  bunu nasıl gerçekleştirecekler? İki kez yaptı bunu AKP zaten. 2003 ve 2009`da. 

"KİMSE ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİTMEZ"

Efendim bu olursa, muhalefet Anayasa Mahkemesi'ne gidermiş. Eee  o zaman biz gitmedik. Vatandaşın lehine olan bir uygulamada niye mahkemeye gidelim. Kendi yaptığından haberi yok AKP'nin. Borçların faizi silinecek. En az yüzde 80’i... Soru şu nasıl sileceğiz?

"DEVLET’E MALİYETİ KOCA BİR SIFIR!"

2008-2014'te  bankalardan 19 milyar liralık batık borç satın alınmış varlık yönetim şirketlerince... 2 milyar 800 milyona sattılar bu borcu.

Yani 16-17 milyarlık bir alacağından banka kendi isteğiyle vazgeçiyor zaten.  Bu varlık yönetim şirketleri de  vatandaşın üzerine gidiyor, 'öde yoksa hapse girersin' diyor!  Üstelik yüzde 34 faiz uygulanıyor. Affedersiniz tefeci faizi...

Bunun Devlete maliyeti koca bir sıfır! 5 milyon vatandaş rahat nefes alacak, 800 bin vatandaş hapse girmekten kurtulacak."

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu, borçları nasıl sileceklerini Bilal'e anlatır gibi anlattı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ