close

​IŞİD, Taliban’a karşı cihat ilan etti

Afganistan'da IŞİD ve Taliban hareketinin, karşılıklı olarak birbirlerine cihat ilan ettiği iddia edildi
Helmend bölgesinin emniyet müdürü Nabi Jan Mullahil, ilgili mektupların ülkenin güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiğini bildirdi.

Khaama Press’in haberine göre, Mullahil, “Taliban’a karşı mücadele eden yeni gruplar, hükümet ve Taliban temsilcileri arasındaki barış görüşmelerini başarısızlığa uğratmak isteyen bazı yabancı gizli servislerin desteği ile Afganistan’da boy gösteriyor” yorumunda bulundu.

"APTAL VE CAHİL KOMUTAN"

The Oslo Times, iki örgüt arasındaki çatışmanın, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin Taliban’ın kurucusu Molla Muhammed Ömer için, “ne manevi, ne de siyasi güveni hak etmeyen, aptal ve cahil bir komutan” ifadesini kullanması üzerine çıktığını hatırlattı.

Buna yanıt olarak Taliban lideri, ‘hiçbir üyesinin IŞİD bayrağı altında durmayacağını ve bu örgütün bayraklarının hiçbir zaman Afgan topraklarında dalgalanmayacağını’ söylemişti.

Henüz iki örgüte mensup militanların birbirlerine karşı çatışabilecekleri yönünde bir bilgi yok. Öte yandan ülkenin doğusundaki Calilabad kentinde, Cumartesi günü düzenlenen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, IŞİD üstlenirken Taliban hareketi kınamıştı.

    :

    :

    :

    :

    "​IŞİD, Taliban’a karşı cihat ilan etti" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ