HDP, Ağrı raporu hazırlayacak

Pervin Buldan çatışmanın yaşandığı yere giden bölge halkı ile görüşeceklerini ve tanıkları dinleyeceklerini ve olayla ilgili bir rapor da hazırlayacaklarını açıkladı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

HDP, AĞRI RAPORU HAZIRLAYACAK


Pervin Buldan, Hatip Dicle, Ceylan Bağrıyanık, Halil Aksoy ve HDP milletvekilleri  cumartesi yaşanan çatışmanın ardından bugün Ağrı'da taziye ziyaretinde bulundu. 

Karşı Gazete'ye ziyaret ile ilgili bilgi veren Pervin Buldan, taziyeden sonra çatışmanın yaşandığı yere giden bölge halkı ile görüşeceklerini ve tanıkları dinleyeceklerini  belirtti. Buldan, olayla ilgili bir rapor da hazırlayacaklarını açıkladı.

Bu görüşmelerden sonra HDP'nin Ağrı'da yaşananlarla ilgili yazılı açıklama  yapması da bekleniyor.

TAZİYE ÇADIRINDAN GÖRÜNTÜLER...

Bu arada HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, taziye çadırından görüntüler paylaştı.  Aksoy, taziyeden sonra araştırmalarına devam edeceklerini açıkladı. 

AĞRI'DA NE OLDU?

Cumartesi günü Ağrı Valiliği'nin talebi ile bahar şenliğine gidenlerin güvenliğinin sağlanması için askerlerin görevlendirildiği açıklanmış; çıkan çatışmada 4 asker yaralanmıştı. 

Yaralı askerleri kurtarmak için çatışma alanına giden gruptan,  HDP Diyadin İlçe Eski Başkanı Cezmi Budak, açılan ateş sonrası hayatını kaybetti.  TSK'dan yapılan açıklamada çatışmada 5 PKK'lının öldüğü ifade edildi ancak  HDP'den yapılan açıklamada ise 5 değil 1 PKK'lının öldüğü öne sürüldü. 



ERDOĞAN HDP'Yİ; DEMİRTAŞ, HÜKÜMETİ SUÇLADI


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'yi hedef alan açıklamaları sonrasında   HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olayın Hükümet provokasyonu olduğunu öne sürmüştü. 

Demirtaş, "Çatışma bölgesinde askerler var, helikopter yaralıları almak yerine yukardan ateş açıyor. Ambulans yok, helikopter yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız. Fotoğraflar var görüntüleri var. Ülkeyi yönetenler lüks uçaklarla seçim çalışması yaparken, yaralı asker için bir ambulans helikopter göndermemişlerdir. Orada ölmesini beklemişlerdir. Cenaze çıkması için bu devlet elinden geleni yapmışlardır" demişti. 

TSK, BÖLGE HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Bu açıklamanın ardından bölge halkının yaralı askerleri taşırken çekilmiş görüntüleri paylaşıldı, TSK da yardımları nedeniyle halka teşekkür ettiği bir açıklama yayınladı.



CHP DE HEYET GÖNDERDİ


Bu arada HDP'nin "gelin olayı birlikte inceleyelim" çağrısı yaptığı muhalefetten CHP de bir heyet oluşturarak, Ağrı'ya gönderdi. 




BAHÇELİ: "DANIŞIKLI DÖVÜŞ İSE..."


MHP lideri Bahçeli de PKK ve Hükümeti  eleştiren bir açıklama yaptı. Ancak Bahçeli, provokasyon iddiasını da önemsedi ve "Ağrı’da çıkan çatışmalar saatlerce sürmüş, teröristler öldürmek ve her değerimize kast etmek için adeta seferber olmuşlardır.

Şayet AKP ile PKK arasında danışıklı dövüş bir saldırı planlanmış ve Mehmetçiğin kanı üzerinden bir siyaset tasarımı projelendirilmişse, bilinsin ki bunun hesabını hiç kimse veremeyecektir" değerlendirmesi yaptı. 

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr



 

    :

    :

    :

    :

    "HDP, Ağrı raporu hazırlayacak" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ