"Dinleme skandalında NATO devreye girsin!"

Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlediğinin ortaya çıkması iktidar cephesinde pek rahatsızlık yaratmış gibi görünmüyor. Ancak ana muhalefet partisinde büyük tepkiye neden oldu.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE

CHP Genel Başkan Yardımcıları, Türkiye'nin NATO kapsamında müttefiki olan bir ülkenin yaptığı dinlemelerin, hesabının sorulması gerektiğini savundu. 

ALMANYA İLE DİNLEME SKANDALI BÜYÜYOR

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediğinin ortaya çıkması, ancak AKP Hükümeti'nden yüksek perdeden tepki gelmemesi üzerine, dinlemelerde elde edilen bilgilerin, Erdoğan'ı zora sokacak türden olduğu öne sürülüyor. 

Almanya'nın IŞİD'e yapılan yardımlar ve Erdoğan'ın İsviçre hesapları gibi gizli bazı bilgilere ulaşmış olabileceği yorumu yapan CHP'liler, skandalı Karşı Gazete'ye değerlendirdi. 

Ülkelerin birbirini istihbari amaçlarla dinlemesinin normal görüldüğü bir dönemin yaşandığına dikkat çeken  CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Almanya'nın özel hayatı suistimal ederek, insan hakları ihlali yaptını vurguladı. "Sözde dost olan iki ülke arasındaki bu tür bir olay ahlaki açıdan yanlıştır" yorumu yapan Loğoğlu, "bu durum ortaya çıkınca Türk Hükümeti yeterince yüklenmedi, sadece açıklama istedi, başka şeyler de yapılabilirdi" diye konuştu. 

DİNLEME SKANDALINDA NATO DEVREYE GİREBİLİR

Loğoğlu, müttefik ülkelerin birbirini dinlemesinin "normal" karşılanmaması gerektiğini vurguladı ve "dinleme olayı NATO çerçevesinde gündeme getirilebilir. Müttefik ülkeler bu tür faaliyetlerde bulunmamalı" yorumu yaptı. 

ALMANYA'NIN ELİNDE HANGİ BİLGİLER VAR?

Almanya'nın elinde, Türk Hükümeti ile ilgili bazı bilgiler olabileceğini vurgulayan Loğoğlu, 
"AKP Hükümetinin son yıllardaki icraatlarına bakınca, Almanların elinde yolsuzluk rüşvet olayları, Suriye ve  Irak'taki gelişmelerde AKP'nin terör örgütleriyle ilişkileri bakımından Türkiye'yi mahçup edecek bilgiler olabilir" dedi. Sözlerine şöyle devam etti:
  
"Almanya ve Avrupa'dan gelen unsurların IŞİD'e katılması, Türkiye'de açıkça faaliyet göstermesi, Almanya'dan gelen bir ailenin IŞİD'e katılan oğulları nedeniyle şikayetçi olması, AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle, terör örgütleri ile olmaması gereken bağlarının olduğunu gösteriyor. Tüm bunlarla ilgili istihbari faaliyet yürütülmüş olabilir"

Loğoğlu, Erdoğan'ın İsviçre'de hesapları olduğu iddiasının da hala yalanlanmadığını hatırlattı. 

"TÜRKİYE'NİN İTİBARI İKİ PARALIK OLDU!"

Yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ise “Sözde sıfır sorun politikası adı altında sınır komşularımızla nasıl gırtlak gırtlağa getirildiğimizi dost-düşman tebessümle izliyor. Şimdi de NATO üyesi olan Türkiye, NATO ve AB üyesi bir ülkenin hükümeti tarafından telekulaklarla dinleniyor. Üstelik Alman Hükümet kaynakları, bu dinlemeye meşruiyet kazandırmak için ‘Türkiye müttefik ama dost ülke değil’ açıklaması yapabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık itibarını çok kısa bir zaman içinde iki paralık ettiler" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

REHİN YÖNETİM HAKKINDA KİMBİLİR HANGİ TAPELER VAR?
 
Çıray, “Kimbilir, hangi güçlerin elinde bunlar hakkında hangi ‘tape’ler var? Bu haliyle bu yönetim rehin alınmıştır, Türkiye’yi yönetemez" diye konuştu. 

Burcu ORAL EVREN | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    ""Dinleme skandalında NATO devreye girsin!"" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ