Siirt'te komutanları ve valiyi evine çağıran korucu şehit!

"PKK'lıların burnu kanamıyor ama 13 korucu şehit!" Dün sabah Siirt Valisi'ni ve komutanları evinde misafir eden korucu, geceyarısı neden öldürüldü?
KARŞI GAZETE | ANKARA

ÇÖZÜM SÜRECİNDE 13 KORUCU ÖLDÜRÜLDÜ, HABERİN VAR MI?



Siirt'in  Eruh İlçesi Bağgöze Köyünde muhtar ve aynı zamanda Geçici Köy Korucusu olarak görev yapan 7 çocuk babası Mustafa Turhan, dün gece bir taziyeden dönerken, köye  3-4 kilometre kala öldürüldü.

Valilik, olayın terörle bağlantısını araştırdığına dair bir açıklama yaptı. O açıklamada   "Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli olarak, Siirt İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme timi, olay mahallinde gerekli inceleme ve tespitler yapmakta olup, olayın terör ve adli yönleri ile ilgili araştırmalara devam edilmektedir" denildi.

KORUCULAR DEVLETE SESLENİYOR: "DEVLETİMİZ NEREDE?"

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise çok daha ayrıntılı bir açıklamada bulundu. Saldırın amacının göz korkutmak olduğunu vurgulayan Konfederasyon Başkanı, PKK'nın halka ve Devlet'e mesaj verdiğini öne sürdü. Olaya ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

"ARKADAN ÖNCE BELİNE SONRA BAŞINA ATEŞ EDİLMİŞ!

"Dün gece saat 00.30 da korucu ve muhtar Mustafa Turhan'ın yolu, kesin olmamakla beraber,  dar bir virajda,  başka bir araç tarafından kesilmiş, muhtar aracından inip kaçınca arkadan beline iki adet kurşun sıkılmış, yere düşen muhtarın kafasına ateş edilmek suretiyle olay yerinde şehit edilmiştir. Olay yerinde kaleşnikof marka silaha ait mermiler bulunmuştur. Korucumuz evli ve yedi çocuk babasıdır.

"DEVLETE MESAJ VERİLMEK İSTENMİŞTİR…"

Dün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt’in Eruh ilçesine giden Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3.Komando Tugay Komutanı Halil Soysal ve beraberindeki ilçe protokolünü evinde sabah kahvaltısında ağırlamış ve ziyaret boyunca onlara eşlik etmiştir.

"HERKES AYAĞINI DENK ALSIN..."

Olayın failleri henüz netleşmese de olayın bölücü terör örgütü tarafından devlete mesaj vermek üzere yapıldığı ile ilgili kuvvetli bulgular vardır.  'Siz Devlet'in yanında yer alırsanız bunun bedelini canınızla ödersiniz' ayrıca Devlete de  'Biz istediğimiz zaman istediğimiz yerde istediğimiz kişiyi öldürürüz, ayağınızı denk alın'  demek istemişlerdir.

"DEVLET, ACZİYET İÇİNDE OLMAMALI..."

Seçim öncesi Devletimizi temsil eden Sayın Valimizin ve diğer yetkililerin vatandaşımızı ziyaret etmesi birilerini rahatsız etmiştir. Bu olayla beraber vatandaşa gözdağı verilmek istenmiştir. Vatandaşın Devletle diyaloğu bu hainleri rahatsız etmektedir. Devletin acziyet içerinde olma gibi bir lüksü yoktur olmamalıdır.

"13 KORUCU ŞEHİT OLDU"

Çözüm sürecinde bu olayda ölen korucumuzla beraber toplamda 13 korucumuz şehit edilmiştir. Çözüm süresi boyunca geçen hafta Ağrı İlinde vurulan teröristler dışında hiçbir örgüt mensubunun burnu kanamazken korucularımızdan 13 arkadaşımız şehit edilmiştir.

"TERÖRİSTLER VURULANCA TEPKİ VAR, KORUCULAR VURULUNCA YOK"

Korucularımıza karşı yapılan bu tür saldırılara karşı yetkililerimiz sessiz kalmaktadır. Ağrı da teröristler vurulunca kamuoyunda yapılan tartışmalar ve siyasilerin gösterdikleri tepki neden korucularımız vurulunca gösterilmemektedir.

"KORUCUDAN SİLAH RUHSATI İÇİN PARA ALIYORLAR"

Korucularımıza daha harç parası alınmadan bir silah ruhsatını bile vermeyi çok gören bir Devlet anlayışı vardır. Korucularımızın şehit edilmesi hiç kimsenin umurunda değil gibi bir algı içerisine girmiş bulunmaktayız. Söz konusu ölen korucu ise kamuoyu ve yetkililer kör sağır ve dilsiz bir tavır takınıyorlar. Korucumuzun hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

"KORUCU CAMİASININ SABRI ARTIK TÜKENDİ!"

30 yılını Devletin birliği bütünlüğü için canı pahasına feda eden bu camianın mensuplarının göz göre göre ölmesine seyirci kalmamamız lazım. Devletimizin yetkilileri korucumuzu şehit eden fail veya failleri bulmalı ve hak ettiği en büyük cezayı vermelidirler. Her korucumuz şehit edenin yanına kar kalırsa bu işin boyutu değişir. Şehit edilen korucumuz geride gözü yaşlı bir eş ve boynu bükük 7 çocuk bırakmıştır. Her zaman olduğu gibi dileğimiz bu tür olayların son bulmasıdır. Fakat bir diledikçe biz sessiz kaldıkça arkadaşlarımız şehit edilmeye devem ediliyor. Korucu camiası olarak artık sabrımız tükenmiştir."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Siirt'te komutanları ve valiyi evine çağıran korucu şehit!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ