HSYK 2.Daire Başkanı özür dilemeye doyamadı

HSYK 2.Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Erdoğan'ın sözlerinden sonra özür üzerine özür diledi.
Yargıda Birlik Platformu’ndan HSYK’ya üye olarak seçilen, seçim öncesi yargıda etik antlaşması vaat eden HSYK 2.Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın tahliye kararı veren hakimlerle ilgili kurulun karar vermek için toplanmakta geç kaldığı açıklaması üzerine özür dilemişti.

Yılmaz, bugün twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Yargı görevlileri olarak yaşattığımız, hukuk adamlığına ve yargıç sorumluluğuna yakışmayan bu olay nedeni ile Türk kamu oyundan tekraren Özür diliyor saygılar sunuyorum" sözleriyle yeninden özür diledi.

Yılmaz, ihsas-ı rey niteliğindeki açıklamalarını sürdürdü. Twitter’dan yaptığı açıklamada, masumiyet karinesini göz ardı ederek, tahliye kararı veren hakimlere yönelik alınan kararın doğruluğunu savundu.

YILMAZ'IN ÜZERE GEREKÇESİ ŞÖYLE;

“Cmk 3 "Mahkemenin görevleri kanunla belirlenir Cmk 7 " Görevli olmayan hakim ve mahkemece yapılan işlemler hükümsüzdür" 5235 sayılı yasa madde 10 yürütülen soruşturmalarda hakim tarafından verilmesi gerekli kararları almak ,işleri yapmak ve bunlara karşı yürütülen itirazları incelemek üzere sulh ceza hakimlikleri kurulmuştur. Anayasa 138/1 "hakimler anayasa, kanuna ve hukuka uygun olarak, vicdani kanaatine göre hüküm verirler.

Hal böyleyken, her şey anayasa ve ilgili yasalarda açıkça belirtilmişken ve ortada herkesin kabul ettiği üzere yetkili ve görevli olmayan bir yargı yerinin kararı mevcutken ve verilen karar altını çizerek söylüyorum.

"KAMUOYU ÖNÜNDE YARGI KAOSU"

Dosyalar incelemeden var olan deliller görülüp tartışılmadan veriliyor ve kamu oyu önünde bir yargı kaosu yaratılıp Türk yargısı fedakâr hakim ve savcıların emeği gölgelenip yargı hakkında olumsuz bir kanının oluşturulması isteniyorsa kusura bakılmasın bu duruma bu duruma devlet sorumluluğu ve yargıç edebine haiz hiçbir kimsenin izin vermeye hakkı yoktur.

HSYK bu sorumlulukla hareket ederek gerekli kararları almıştır. Yargı görevlileri olarak yaşattığımız, hukuk adamlığına ve yargıç sorumluluğuna yakışmayan bu olay nedeni ile Türk kamu oyundan tekraren Özür diliyor saygılar sunuyorum.”

Kaynak: Grihat

    :

    :

    :

    :

    "HSYK 2.Daire Başkanı özür dilemeye doyamadı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ