Sendikalardan AKP'ye oy vermeme kararı!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bandırma'da konuştu.
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde konuşan Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, DİSK olarak 1 MayısTaksim'de kutlamak için hükümet ve devletle cebelleşmediklerini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Sendikası'nın Bandırma Belediyesi ile yaptığı 150 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini Belediye Başkanı CHP'li Dursun Mirza ile imzaladı. İmza töreninde konuşan Beko, Taksim'de 1 Mayıs kutlaması tartışmalarını değerlendirdi.

Beko, "Biz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Taksim'de kutlamak için hükümetle, devletle cebeleşmiyoruz. Biz diyoruz ki 1977 yılında Taksim'de katledilen işçi arkadaşlarımızın katilleri bulunsun, adalete teslim edilsin, hesap sorulsun. Onlar da diyorlar ki, 'Siz Taksim'e giremezsiniz. Biz burada katledilen insanların katillerini adalete teslim etmeyiz. Siz artık bunları unutun' diyorlar. Biz 37 arkadaşımızın katillerini unutturmamak için 1 Mayıs Birlik ve Dayanışma Günü'nde Taksim'de olmak istiyoruz" dedi.

Bu konuyla ilgili devletin Çağlayan Adliyesi'nde kendi aleyhlerine dava açtığını anımsatan Beko, "Açılan dava sonucu ulusal ve uluslararası mahkemeler 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma günü olduğunu kabul etti. 1 Mayıs Taksim'de silahsız ve şiddetsiz bir şekilde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi kutlanmasına karar verdi. Bu kararı herkes anladı ancak diktatörler anlamadı" dedi.



Türkiye'nin iyi yönetmediğini öne süren Beko, "7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak Bolu'da yapmış olduğumuz başkanlar kurulunda AKP'ye oy vermeme kararı aldık. Biz oyumuz; bu ülkede demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik, sendikal hak ve özgürlüklerden yana olan, taşeronu yasaklayıp bütün taşeron işçilerine kadro vereceğim diyen siyasi partilere olacaktır. Bunlar 7 Haziran'da kesinlikle desteklenmelidir" dedi.

Kaynak: DHA
 



    :

    :

    :

    :

    "Sendikalardan AKP'ye oy vermeme kararı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ