Kayınpeder-Damat Yargıtay'daki Dosyaya “El At“

Dün Karşı Gazete olarak yayımlamaya başladığımız İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "Orman arazisi arsa vasfı'nın değiştirilmesi ve uygun yasa yapılması için, suç örgütü kurmak ve üye olmak" amaçlı yürütülen, “Yolsuzluk ve rüşvet” iddialarının da yer aldığı soruşturma dosyasındaki skandallar büyüyor.

Emre ERCİŞ | KARŞI GAZETE ÖZEL


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığ
ı tarafından 11.04.2014'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yollanan 2014/53066 nolu soruşturma dosyasında, şüphelilerin temyiz aşamasında olan bir dosyayı zaman aşımına uğratmak için TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’yı aracı yaptıkları tespit edildi.

TEMYİZ AŞAMASINDAKİ DOSYA ZAMAN AŞIMINA UĞRADI

Dün yayımladığımız “Yeni yolsuzluk soruşturmasının detayları ortaya çıktı” haberimizde, iş adamı İsmet Acar’ın sahibi olduğu Acarİstanbul Sitesine yönelik usulsüz olarak verildiği iddia edilen yapı ruhsatını yazmıştık.

Bu usulsüzlük iddalarına bir yenisi daha eklendi. Acarİstanbul Sitesine usulsüz olarak yapı ruhsatı verdikleri gerekçesiyle dönemin Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile İmar Müdürü Hüseyin Tuncer’in “Görevi Kötüye Kullanma” suçundan 2007/77 Esas Nolu dava dosyasından almış oldukları 2 Yıl hapis cezasının, Yargıtay 5. Dairesinde temyiz aşamasında olduğu, Acarİstanbul hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tespit edildi. 

Yargıtay 5. Dairesinde temyiz aşamasında olan dosya için İsmet Acar’ın devreye girdiği öne sürüldü. 2014/53066 nolu soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre Acar, Köseler ve Tuncer hakkında verilen hapis cezasının bozulması veya zaman aşımına uğramasını sağlayarak söz konusu şahısların ceza almasını önlemeye  yönelik çalışmalar yaptı.

İş adamı Acar, Yargıtay’da temyiz aşamasında olan dosya için, AKP Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Adalet Komisyonu Başkan’ı Ahmet İyimaya ile damadı ve Ankara 2 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu Bölge Başkanı olan Hakan Kayaaslan’ı devreye soktu.

AHMET İYİMAYA ADALETİN ÇİVİSİNİ ÇIKARDI

Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre, AKP Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile damadı Kayaaslan, Yargıtay 5. Dairesinda temyiz aşamasında bulunan dosya için elinden gelen tüm olanakları seferber ediyor.

Soruşturma kapsamında Mahkeme kararı alınarak yapılan teknik takip sürecinde, İyimaya ile hedef şahıs olarak dinlendiği iddia edilen İsmet Acar arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Yargıtay 5. Ceza Daire Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul’un İyimaya ile sınıf arkadaşı oldukları ve bu konuda yardımcı olacağı iddia ediliyor.

Ahmet İyimaya ile İsmet Acar arasında 11.01.2013 tarihinde gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmesinde ise, bahse konu yargılama süreci ile ilgili olarak İyimaya, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul’un kendisini aradığını ve şahısların ceza almayacaklarını söylediğini, Acar’a iletiyor.

Soruşturma kapsamında tespit edilen bu telefon görüşmesinden sonra devam eden süreçte, dönemin Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile İmar Müdürü Hasan Tuncer hakkında temyiz aşamasında olan dosyanın zaman aşımından düştüğü tespit ediliyor.

YARGITAY BAŞKANI’NIN ADI 17 ARALIK FEZLEKESİNDE

17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında hazırlanan polis fezlekelerinde yer alan kayıtlardaki iddialara göre, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, 5 yıl boyunca Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanlığı yapan Ahmet Ceylani Tuğrul’un Mersin’deki arazisinin imar planı için devreye girdiği iddia edilmişti.

Fezlekeye giren kayıtlara göre konuşma şu şekilde gerçekleşti:

Mehmet Ali Kahraman: Bakanım buyrun.

Erdoğan Bayraktar: Mehmet Ali beni şimdi Ahmet Ceyhani Tuğrul aradı bu Mersin Karahisarlı da onların bir 100.000’lik plan şeyleri var. Ömer Yıldız’daymış sende senin Ömer Yıldız’daymış.

M.A.K.: Bakanım bakanım orası şöyle biz Mersin Adana 100.000’lik planını yaptık çok sayıda itirazlar var onların hepsini değerlendiriyoruz o yüzden biraz daha vakide ihtiyacımız var sayın bakanım.

E.B.: Ben ne diyeyim ona şimdi.

M.A.K.: İncelemedeyiz inceleme çerçevesinde inşallah sene sonuna kadar şey yapacağız sonuçlandıracağız.

E.B.: He tamam o zaman bu şimdi bu arkadaşımız bu şimdi bir şey olduğu zaman söylüyoruz ona Yargıtay’da bir işimiz olduğu zaman.

M.A.K.: Tamam tamam bakanım.

E.B.: Şey yapalım da ben diyeceğim onun kendisinin de dilekçesi var sende onun da kendisinin...

M.A.K.: Var bakanım evet evet...

E.B.: Tamam...

M.A.K.: Tamam bakanım...

E.B.: Hadi iyi günler.

M.A.K.: Sağ olun.

"Yeni yolsuzluk soruşturmasının detayları ortaya çıktı" haberi için tıklayınız...


Emre ERCİŞ | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Kayınpeder-Damat Yargıtay'daki Dosyaya “El At“" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete