close

Fatih Belediyesi'nde skandal yolsuzluk belgelendi!

AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna yüzyılın projesi olarak tanıttığı Marmaray tünellerinin zarar görmesi pahasına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in tünel tüplerinin üzerinde Sirkeci 4 ada 1 parselde bulunan yerde otel yapılması için 1.5 milyon dolar karşılığında imar izni verdiği iddia edilmiş, hükümete yakın medya organları ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir çıkan haberleri yalanlamıştı.
Emre ERCİŞ | KARŞI GAZETE

17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında aralarında üç eski bakanın oğlu, bürokrat, işadamı ve belediye görevlilerinin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmıştı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün Fatih Belediyesine yönelik düzenlediği operasyonun ayrıntılarına Karşı Gazete ulaştı.

AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna yüzyılın projesi olarak tanıttığı Marmaray projesinin zarar görmesi pahasına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in tünel tüplerinin üzerinde Sirkeci 4 ada 1 parselde bulunan yerde otel yapılması için 1.5 milyon dolar karşılığında imar izni verdiği iddia edilmiş, hükümete yakın yayın organları ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir çıkan haberleri yalanlamıştı.





BAKANLIK İZİN VERMEDİ, FATİH BELEDİYESİ ARACI OLDU

Fatih İlçesi Hoca Paşa Mahallesi 4. ada 1. Parsel sayılı yere bir otel yapımı planlayan  Akmercanlar Turizm Taşıma ortaklarından Gazi Akmercan, konu ile ilgili olarak gerekli mimari ve müşavirlik işlemlerini yapmak üzere Sevinç Doğan’ın sahibi olduğu ARCİ Mimarlık ve Tasarım isimli şirket ile 3 kat bodrum olmak üzere otel yapımı konusunda anlaştı.

Otel yapılmak istenen yerin tarihi eserlere komşuluğu ve koruma alanı içinde olması ayrıca MARMARAY projesine 60 metreden daha az yakınlıkta olması nedeniyle Koruma Kurulu kararı gerektiğinden dosyanın Fatih Belediye Başkanlığınca gerekli işlemler için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderildiği tespit edildi.

İstanbul 4. Koruma Bölge Kurulu, belirtilen yerin Marmaray tüp geçiş sistemi alanının içinde bulunmasından dolayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı olan DLH’den (Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü) gerekli kazıların yapılması ve binanın bodrumunun 3 kat olacağı şekilde ayarlanması yönünde görüş istedi.

Ancak DLH’nin de olumsuz görüş bildirmesi üzerine; Fatih Belediye Başkan yardımcılarından Adnan Güler ve Fatih Belediyesinin temizlik ve tadilat işlerini yapan Halktaş isimli şirketin müdürü Kemal Arslan konuya müdahil olarak bahse konu yerin eksiklikleri olmasına rağmen ruhsatını çıkarmaya çalıştılar.

Şahısların 18.12.2012 ile 19.12.2012 tarihlerinde yan yana gelerek konuyla ilgili çalışma yapmaları ve bu görüşmelerin Organize Şube Müdürlüğü polisleri tarafından an be an kayda alınması…



MUSTAFA DEMİR İSTEDİ, İŞLERİ YARDIMCISI TAKİP ETTİ

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in isteğiyle konuya Başkan yardımcısı Adnan Güler dahil oldu. Güler, 4. Koruma Bölge Korulu Müdürü Günseli Aybay, 4. Koruma Kurulu Başkanı Oğuz Ceylan ve 4. Koruma Kurulu eski başkanlarından Ahmet Tanyolaç ile telefon irtibatları kurdu.

Fatih Belediye Başkan yardımcısı Güler, Günseli Aybay ile yaptığı görüşmelerde “4. Ada ve 1.Parsel’in 3. Derece koruma bölgesi olmasından dolayı DLH raporu görmezden gelinmek suretiyle Fatih Belediye Başkanlığı’na dosyanın iade edilmesi” yönünde karar çıkartılmasını istedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, konuyu şehir plancısı ilçe belediye meclis üyesi Bora Selim isimli şahsa takip ettirdiği ve yerine görüşmeler yaptırdığı, Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu DLH olumsuz raporuna rağmen Demir'in istemesi nedeniyle projeyi onaylamak için çözüm arayışlarında olduğu bu nedenle Akmercanlar şirketi adına konuyu takip eden Sevinç Doğan'dan yer ile ilgili Yıldız Teknik Üniversitesi’nden yerin sağlamlığı ile ilgili rapor istediği ortaya çıktı.

Şahısların 18.12.2012 ile 19.12.2012 tarihlerinde yan yana gelerek konuyla ilgili çalışma yapmaları ve bu görüşmelerin Organize Şube Müdürlüğü polisleri tarafından kayda alınması.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDEN RAPOR


Organize Şube’nin teknik takibe aldığı Mimar Sevinç Doğan'ın şirket sahibi Gazi Akmercan ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde, raporun kimden ve nasıl alındığı da ortaya çıkıyor.

"Raporu Salı günü sabah alacağız. Raporu kimden alacağız biliyor musunuz? Rektör yardımcısından.. Kurulunda tek kabul ettiği hoca, yani kuruldan da sıkıntı çıkmayacak. Tek kabul ettiği hoca; Turgut Kocatürk, ondan alıyoruz” diyerek, Yıldız Teknik Üniversitesinin raporunu kabul ettikleri bu nedenle Turgut Kocatürk ile bağlantı kurduğu ve aynı Üniversitede İnşaat Mühendisliği Mekanik anabilim dalında çalışan Yrd. Doç. N.İ. ile de irtibat sağlanarak istenilen raporun çıkarıldığı tespit edildi.

Sevinç Doğan'in çalışanı Dündar Mertcan Dikmen isimli şahsı Üniversiteye göndererek raporu aldırdığı, karşılığında 3 Bin TL+KDV ve hocanın ekstra olarak istediği 7 Bin TL olmak üzere toplam 10 Bin 540 TL para gönderildiği de hem teknik hem de fiziki takip sürecinde tespit edildi.

21.01.2013 ve 12.02.2013 tarihleri arasında konuyla ilgili Organize Şube Müdürlüğü’nün yapmış olduğu fiziki takip çalışmaları.






TAPU VE KADASTRO’DA SORUNLAR 500 TL’YE ÇÖZÜLDÜ

Hoca Paşa Mahallesi 4. ada 1. Parsel sayılı yerin üniversiteden alınan rapor ile birlikte Fatih Belediyesi tarafından raporun alınmasıyla Sevinç Doğan, 29 parseli 28 parsele bitişik göstererek bir kısmını yola terk kalan kısmını kendi parsellerine dahil etmek suretiyle kendi parsellerini büyütmeye çalıştığı tespit edildi.

Bu işlem için Kamil isimli şahsın aracılığı ile Fatih Tapu Kadastro Müdürlüğünde görevli Mustafa isimli memur ile anlaştıkları, bu nedenle aracı olan Kamil isimli şahıs, Sevinç Doğan'ı arayarak;

"Onun harcı, 500 Lira civarında bir harcı var. 500 Lira daha koyuyorsun onun üstüne, kız direk Mustafa Bey’e gidiyor. Mustafa Bey’e onlar harçlarını falan yatırıp makbuzları verirler daha sonra Mustafa Bey kontrolden sonra şey yapacak. Yeni mühendis geldi, teferruatı konuşuruz senle. Sen 1000 lirayla beraber kızı direk Mustafa Bey’e erkenden gönder ama erkenden gitsin oraya" dediği Sevinç Doğan'ın ise konuşmada geçtiği gibi çalışanı olan İmren Özbey'e istenilen parayı verip Kadastroda görevli memur Mustafa'ya parayı verdirdiği, teknik ve fiziki takip yapan polisler tarafından belirleniyor.

Bu olayın gerçekleşmesinin ardından Mimar Doğan, bilgi verme amacıyla Kamil isimli şahsı arayarak;

"İmren götürdü halletti, Mustafa bey haber veririz dedi, sizce ne zaman olur dediği Kamil'in bir iki gün içinde hallederiz" diyerek Mustafa ile birlikte hareket ettikleri ve istenildiği gibi rapor çıkartacaklarını söylediği, sonrasında Mustafa Demir adına hareket eden Bora Selim’in, Sevinç Doğan’ı arayarak;

"KADASTRADA VAR MI SIKINITI" dediği, Sevinç Doğan’ın "yok yok ORDA HALLETTİK" diyerek verdikleri para karşılığında sorunları çözdüklerinden bahsettikleri Organize Şube tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkartılıyor.

Emre ERCİŞ | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Fatih Belediyesi'nde skandal yolsuzluk belgelendi!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ