​CHP'de Genel Başkan Yardımcılarına ve hukukçulara şok!

CHP Genel Başkanı ön seçim yarışına girmeyen aralarında genel başkan yardımcılarının da bulunduğu birçok milletvekilini listeye almadı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

MECLİS BAŞKANVEKİLİ MUMCU YOK

İzmir'de Güldal Mumcu  ve Genel Başkan Baş Danışmanlarından Erdal Aksünger  liste dışı kaldı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI YOK

CHP Genel Başkanı ön seçim yarışına girmeyen aralarında genel başkan yardımcılarının da bulunduğu birçok milletvekilini listeye almadı. Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar, Yakup Akkaya, Seyhan Erdoğdu yok. 

HUKUKÇULARDAN ÖMER SÜHA ALDAN LİSTEDE...

Hukukçu milletvekillerinden çoğunun kontenjan başvurusu yaptığı CHP'de bu gruptan sadece  Ömer Süha Aldan, Muğla ikinci sıradan aday gösterildi. Ali Özgündüz, Atilla Kart, Ali Rıza Öztürk, Rıza Türmen ve İsa Gök dışarda kaldı. 

Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Umut Oran, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Sedef Küçük, Faik Tunay, Ali Demirçalı,Osman Korutürk ve Faruk Loğoğlu da liste dışında kaldı.

Kontenjanlarda Alevi dengesi gözetildi. Örneğin Adana, Kayseri ve Ankara'da ön seçimden alevilerin çoğunlukta çıkması nedeniyle kontenjan adayları bu dengeyi gözeterek sıralandı.

TEĞMEN ÇELEBİ YOK

Kontenjan başvurusu yapan Ergenekon davası  mağduru Teğmen Mehmet Ali Çelebi listede yer almadı. 

PM ERKEN BİTTİ

Adayların belirlendiği Parti Meclisi toplantısı  tahmin edildiğinden kısa sürdü. Saat 20:00’de başladı, yaklaşık  01:00’de sona erdi. Kılıçdaroğlu'nun toplantıya Grup Başkanvekillerinin katılımını istememesi dikkat çekti. 

Listelerin şekillenmesi öncesinde ilk kez MYK toplanmadı. Kılıçdaroğlu'nun, toplantıya başlarken sert bir tutum sergilemesi, itirazların ve tartışmaların önünü kesmek için bir taktik olarak değerlendirildi. 

Ankara 1. Sıraya  Diyanet Vakfı’nın eski Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu'nun getirilmek istenmesi üzerine tartışma çıktı. 

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'de Genel Başkan Yardımcılarına ve hukukçulara şok!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ