CHP MYK'da “Kriz“ Uyarısı!

CHP MYK'da gündem ekonomi ve Lice'deki olaylardı. Kurultay hazırlıklarının da görüşüldüğü toplantıda, kurultayda oy kullanacak delege sayısı da netleşti.
Burcu ORAL EVREN - ÖZEL | KARŞI GAZETE

Cumhuriyet Halk Partisi, Merkez Yönetim Kurulu, olağanüstü kurultay tarihinin açıklanmasının ardından ilk kez toplandı. Toplantıda kurultay hazırlıklarının yanısıra gündemdeki önemli başlıklar konuşuldu. Güncel delege sayısının 1216 olduğunun ilan edildiği toplantıda, kurultaydaki kritik sayılar da netleşmiş oldu. 

İNCE'NİN ADAYLIĞI İÇİN 122 İMZA GEREK

Adaylık için 122, çarşaf liste yerine blok liste uygulamasının tercihi için de 609 delegenin imzası gerekecek. 

Kurultaya, siyasi partilerin yanısıra aydınlar, gazeteciler, sanatçılar ve Gezi protestocuları da davet edilecek. 

EKONOMİK KRİZ UYARISI

MYK'da Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da ekonomik gelişmeler konusunda bilgi verdi.  Yeni Başbakanın atayacağı kabinede ekonomi yönetiminin başında Ali Babacan olsa da olmasa da bir ekonomik krizin beklendiği uyarısı yapan Öztrak, partinin önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarına eğilmesi gerektiğini vurguladı. 

LİCE'DEKİ OLAYLARA DİKKAT

Lice'deki olayların da tartışıldığı MYK'da, AKP'nin bilinçli olarak heykel dikilmesine göz yumduğu, özellikle engel olmadığı görüşü savunuldu. Heykelin yıkılmasınının da Hükümet tarafından planlandığına dikkat çekilen toplantıda, böylelikle Erdoğan'ın milliyetçi tabana mesaj vermeyi amaçladığı konuşuldu.

EZİDİLER İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLECEK

Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye sığınan Ezidileri ziyaret eden heyette yer alan Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba'dan sığınmacıların durumu hakkında bilgi aldı. Pasaportu olmayan çocukların Türkiye'ye girişi için girişimde bulunulmasını istedi. Ağbaba ve Tanrıkulu da bunun üzerine konuya ilişkin kanun teklifi hazırlığına başladı. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "CHP MYK'da “Kriz“ Uyarısı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ