AKP, HSYK’yı gayrı meşru ilan etti!

HSYK seçimleri yaklaştıkça, Hükümetin muhalif olan herkese öfkesi büyüyor...
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL


AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "HSYK seçimlerini bir grup veya zümre kazanırsa, sonucu tanımayız" açıklaması, muhalefette şok etkisi yarattı. "Bu ne cüret!" diyen CHP'li Turgut Dibek, Karşı Gazete'ye konuştu...  "İstemedikleri adaylar seçilirse acaba ne yapacaklar?"

Bir televizyon programında konuşan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerine ilişkin ilginç yorumu, yoğun haber bombardımanı nedeniyle dikkatlerden kaçmıştı. 

PARALEL YAPI'YA ÜSTÜ KAPALI TEHDİT

Seçime ilişkin  "Bir grup veya zümrenin yargıyı ele geçirmeye çalışmak için bu örgütlü koordinasyon isterse bu seçimleri kazansın. Bu bizim nezdinde gayri meşrudur"  yorumu yapan Ünal, kendi adayları seçilmez ise seçim sonuçlarını tanımayacaklarını ilan etmişti...

CHP'Lİ DİBEK: 'SEÇİMİ TANIMAM' DEMEK, "ANAYASAYI TANIMAM' ANLAMINA GELİR!

CHP'nin hukukçu milletvekillerinden Turgut Dibek, bu sözlerin peşine düştü. Açıklamanın şifrelerini Karşı Gazete'ye anlattı. 

HSYK seçimlerini, AKP Hükümeti'nin 2010'daki referandum ile şekillendirdiğini hatırlatan Dibek, "Anayasa, HSYK yapısının seçimle oluşmasını emrediyor. Kendileri de referandum paketinin en önemli maddesi olarak bu maddeyi sunmuştu" dedi. Mahir Ünal'ın bu açıklamasının, "Anayasayı tanımam" anlamına geldiğini savunan Dibek, "yani diyorlar ki; bizim isteğimiz, Anayasa'nın üzerinde! Mahir Ünal, hangi cüret ile bunu söylemiştir? Anayasa ne zaman ortadan kalkmıştır? Ben seçim sonucunu tanımam demek, açıkça Anayasayı da tanımıyorum demektir" yorumu yaptı. 

"İSTEMEDİĞİNİZ ADAYLAR SEÇİLİRSE NE OLACAK?"

Dibek, AKP'li Grup Başkanvekilinin şok etkisi yaratan  bu sözlerini Meclis'e de taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na AKP Grup Başkanvekilinin sözlerinin anlamını soran Dibek, şu sorulara yanıt istedi.  

KİM SEÇİLİRSE, GAYRİ MEŞRU OLACAK?

-Partinizin grup başkanvekilinin, HSYK’ya istemediğiniz adayların seçilmesi halinde bunun “gayri meşru olacağını” açıklamasını nasıl değerlendirmektesiniz?

-Hükümetinizin “gayri meşru” tanımı, istemediğiniz adayların kurumlara seçimle gelmesi midir?

-Başbakan olarak Anayasal bir kurum olan HSYK’ya istemediğiniz adayların seçilmesi durumunda ne yapmayı düşünmektesiniz?

-Grup Başkanvekilinizin açıkça oy verecekleri etkileme çabası, suç teşkil etmemekte midir? 

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "AKP, HSYK’yı gayrı meşru ilan etti!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ