25 Aralık darbe değil İSTİK(Bİ)LAL mücadelesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Havuz Medyası'nın "25 Aralık Erdoğan'a darbe girişimi"dir algısının perde arkasına Karşı Gazetesi ulaştı.

Emre ERCİŞ | KARŞI GAZETE ÖZEL


Karşı Gazete
'nin ulaştığı belgelere göre, 25 Aralık Büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı değil, oğlu Bilal Erdoğan'ın adı resmi olan fezlekede yeralıyor.

"25 ARALIK ERDOĞAN'A DARBE GİRİŞİMİ"

AKP hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın olan haber kaynakları, 25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını, dönemin Başbakanı Erdoğan ve çevresine yapılacak olan bir darbe girişimi olarak yansıtmıştı.

1 Eylül'de İstanbul merkezli 16 ilde 3. dalga gözaltı operasyonu yapılmış, içlerinde dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 11 polis tutuklanmış, gerekçe olarak da "Mevcut hükümete darbe girişiminde bulunmak" gösterilmişti.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLEN FEZLEKE'DE ERDOĞAN'IN ADI YOK

Karşı Gazete'nin ulaştığı 25 Aralık resmi fezlekesinde çok önemli bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. "47909374-16817- (62395) İst. C.Baş.Sor.No: (2012/656) sayılı fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne şüpheliler arasında ne de gözaltına alınacaklar listesinde yeralıyor.

Emniyet Müdürlüğü'nün 15.12.2013'de hazırlamış olduğu ve 557 sayfadan oluşan resmi fezlekede Erdoğan ailesine  yönelik sadece ismi geçen şahıs, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan.

25 ARALIK "DARBE" ALGISI BİLAL ERDOĞAN'I KURTARMA OPERASYONU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 15.12.2013'de resmi fezleke haline dönüşen soruşturma dosyasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değil, oğlu Bilal Erdoğan'ın adının geçmesi ve 52 şüphelinin içinde yeralması, Büyük yolsuzluk ve rüşvet çarkının da üzerinin örtülmesini sağladı.

Savcının takipsizlik kararı vermesinin nedeni "Bilal Erdoğan'ın bu suç örgütünün içinde bulunması mı" sorusunu da beraberinde getirirken, Karşı Gazete'nin ulaştığı bu belgeler, hükümete yakın yayın organlarının "25 Aralık  dönemin Başbakanı Erdoğan'a yönelik bir darbe girişimidir" iddialarınında yalan olduğunu ortaya çıkarmış oldu..















Emre ERCİŞ | KARSIGAZETE.COM




    :

    :

    :

    :

    "25 Aralık darbe değil İSTİK(Bİ)LAL mücadelesi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ