MEB'den şoke eden yönetmelik: Çocuk doğur evde otur!

Her kadına en az 3 çocuk talimatı veren, doğum kontrol yöntemlerine müdahale eden, kürtajı engelleyen AKP, şimdi de gözünü çalışan kadına dikti.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE

AKP Hükümeti'nin Milli Eğitim Bakanlığı öyle bir yönetmelik hazırladı ki, çocuklu kadınların kurtarıcısı anaokulları ne yapacağını şaşırdı. Devlet okulları bünyesindeki ana sınıflarında zaten ikili eğitimi zorunlu kılan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de özel ve devlete ait tüm anaokullarına aynı sistemi dayatıyor! 

ANAOKULLARI TAM GÜN OLAMAYACAK!

Bu şu anlama geliyor; anaokullarının  tamamı, ikili eğitime geçecek. Veliler çocuklarını ya sabah ya da öğlen programına kayıt ettirmek zorunda kalacak. Yani bildiğimiz deyimle, çocuklar sabahçı ya da  öğlenci olacak. Bu durumda çalışan anneler, normal mesai saatleri olan 9:00/ 18:00 arasında çalışıyor ise çocuğuna bakmak için işini bırakmak zorunda kalacak. Ancak maddi durumu yeterli olanlar evde bakıcı tutarak, çalışma hayatına devam edebilecek. 

"ÇOCUK DOĞUR EVDE OTUR!"

CHP'nin eğitimci milletvekillerinden Grup Başkanvekili Engin Altay, bu yeni uygulamayı KARŞI GAZETE'ye değerlendirdi. "Hükümet, kadınların çalışma hayatında yer almasını istemiyor" diyen Altay, "okul öncesi eğitim, bilimsel bir eğitim kademesi olmaktan çıkarılıyor. Yarım gün içinde 2-3-4-5 yaş grubu çocukların sağlıklı/ bilimsel bir yöntemle eğitilmesi imkansız" sözleriyle, yeni yönetmelik nedeniyle okul öncesi yaş gruplarına verilen eğitimde aksamalar yaşanabileceği uyarısı yaptı. 

"AKP İÇİN SADECE 'DİN' EĞİTİMİ ÖNEMLİ"

AKP Hükümeti'nin okul öncesi eğitimi geri plana attığını öne süren Altay, "AKP için tek eğitim kademesi din eğitimi ve tek okul türü İmam Hatipler" diye konuştu. 

AKP, EĞİTİMİ ÖZELLEŞTİRMEDE ÇIĞIR AÇTI!

CHP'nin eğitim uzmanı isimlerinden Nur Serter de, yönetmeliğin altında "özelleştirme zihniyeti" yattığı değerlendirmesi yaptı. Serter, KARŞI GAZETE'ye şu değerlendirmeyi yaptı. 

BU NASIL SOSYAL DEVLET, PARASIZ EĞİTİM!

Nur Serter: ”Bu yönetmelik, daha çok çalışan annelerin çalışma hayatına vurulan bir darbedir.  Özel, Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının bir çoğu, yönetmelikteki "ikili eğitim için grup oluşturacak sayıda yeterli çocuk bulunamadığı takdirde tekli eğitim yapılabilir" ifadesinden yararlanarak, ikili eğitime geçmeyecektir. Bu da kontenjanı düşük gösterip, daha fazla ücret alma yolunu açacaktır. Özel kurumları, haliyle popüler hale getirecek. Çalışan kadınlar, ancak daha fazla ücret ödemek şartıyla, bu kurumları tercih ederse çalışma hayatına devam edebilecek. AKP, çalışma hayatını, kendi zihniyetine göre yeniden tasarlıyor.  Kadınların iş hayatına katılımı zorlaştırılıyor. Kadınlar, kazandığı paranın  büyük bölümünü özel eğitim kurumlarına vermek ile işi bırakma ikileminde bırakılıyor.

KÜÇÜCÜK ÇOCUKLAR SABAH 7`DE OKULDA OLACAK

Uygulama, eğitim programlarının sabah 7:00 ya da 7:30'da başlamasına neden olacak. Okul öncesi yaştaki çocuklar, yatakta olması gereken saatte, okula gitmeye zorlanacak. 

PARA VER, ÇOCUĞUNA BİRAZ DAHA BAKALIM

Yönetmelik, özel okullardaki 'ETÜT' benzeri bir uygulamayı da okul öncesi çocukların hayatına sokacak. Uygun fiziki şartların bulunduğu anaokullarında, ek ücret ödemeyi kabul eden velilerin çocukları açılacak 'klüp'lerde birkaç saat daha geçirebilecek. Yani velilerin cebinden her halde, daha fazla para çıkacak...

KULÜP KURULACAK, DIŞARDAN ÖĞRETMEN GELECEK

Bu derslere katılacak öğretmenler ise büyük olasılıkla, dışardan ücretli olarak gelecek. Okullar, hizmet satın alma yoluyla kulüpleri yürütecek. Bu tür eğitim sistemleri, uzmanlar tarafından verimli olmayan bir eğitim programı getireceği endişesi ile eleştiriliyor.  Bu eğitim sisteminin getirdiği bir başka tehlike ise meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümlerinde okuyan öğrencilerin 'stajyer olarak' anaokulu öğretmeni ya da kulüp öğretmeni olarak görevlendirilebilecek olması. Normal şartlarda bu eğitimleri, üniversite mezunu kadrolu öğretmenlerin vermesi gerekiyor. 

Burcu Oral Evren | KARŞIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "MEB'den şoke eden yönetmelik: Çocuk doğur evde otur!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ