Erdoğan ile El Kadı işte böyle ortak oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu iddia edilen şirketin, usulsüz maden ocağı ruhsatı aldığı öne sürüldü.
Emre ERCİŞ | KARŞI GAZETE

Bilal Erdoğan ve Yasin El Kadı’nın gizli ortağı olduğu iddia edilen Bosphorus 360 Danışmanlık şirketi yöneticilerinin, kamu kurumlarındaki üst düzey yöneticiler vasıtasıyla şirketlere ortak oldukları tespit edildi.

“RUHSATI ALIRIM AMA %50 ORTAĞIN OLURUM”

Adem PEKER isimli şahsın, uzun süre uğraştığı fakat bir türlü alamadığı maden ruhsatını, yüzde elli ortaklık karşısında Bosphorus 360 Danışmanlık şirketinin görünen sahibi gözüken Cengiz AKTÜRK ve Yasin El Kadı’nın sağ kolu Usame Kutub’un aldığı belirlendi.

20.03.2012 tarihinde saat 10:38 sıralarında Usame Kutub ile Cengiz Aktürk arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmesi kayıtlara şu şekilde geçti:

USAME KUTUB: Evet Adem ile ilgili biz yaparsak aynı düşün başlangıç gibi yapalım başka türlü olmaz

CENGİZ AKTÜRK: Birisi monte edilir

USAME KUTUB: Yukardan buluruz birisini şey bir hisse işte yüzde ellisini satın alır işte bakalım bugün diğer şirketin şey maliyeti nedir diyelim iki milyon dolar bir milyon dolar verir anlaşırız

"YASİN ABİNİN EMANETÇİSİ, LATİF TOPBAŞ"

İş adamı Adem Peker’in Orman İşletme Müdürlüğünden bir türlü alamadığı maden ruhsatı için aracı olan ve üst düzey bürokratları kullanarak kendisine nüfuz kazandıran Cengiz Aktürk, kendi değimiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile dostu Latif Topbaş’ın, Latif Topbaş ise bir dönem terör listesinde olduğu gerekçesiyle bakanlar kurulu kararı ile Türkiye’ye girişi yasak olan Yasin El Kadı’nın emanetçisi.

10.04.2012 tarihinde saat 17:32 sıralarında Cengiz Aktürk ile Deniz Aktürk arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmesi şu şekilde gerçekleşti:

CENGİZ AKTÜRK: Bi de mahremiyetimizi biliyorlar biz gittik Muaz falan hepsini tanıştırdık. Usame falan gittik tanıştırdık. Onun için güveniyoruz Sami’ye de Ercüment’e de Sezgin’e de son derece güveniyoruz. Bunlar mahrem konular yani. Şimdi bu iş biraz yani bu işin şekli ne biliyormusun, Yasin beyin emanetçisi Mustafa Latif Topbaş. BİM’in sahibi anlatabildim mi? Bunların emanetçisi de benim üçünün de yani. Onun için bu bunlar böyle

DENİZ AKTÜRK: Tamam konuşuruz geldiğinde

ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ BAKANLIK RUHSAT VERDİ

Cengiz Aktürk’ün nüfuzunu kullanarak bir türlü çıkarılamayan maden ruhsatına yaklaşık iki aylık bir sürede olur onayı almasının geri planında “Beyefendi” diye hitap edilen Cumhurbaşkanı ve dönemin başbakanı Erdoğan olduğu iddia edildi. İddianın sahibi ise yine Cengiz Aktürk ile şirketinin müdürü Abdulkerim Çay oldu.

21.02.2012 tarihinde saat 14:46 sıralarında Abdulkerim Çay ile Cengiz Öztürk arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmesi şu şekilde meydana geldi:

ABDULKERİM ÇAY: Hallolmuş işler çok şükür. Orda abi siz Adem beye de söylerseniz oda ekibine yani Ender biliyor zaten onun dışında çok bilen yok zaten bu işin nasıl çözüldüğünü. Sağda solda konuşmasınlar

CENGİZ AKTÜRK: İlker de yardımcı oldu bize zaten. Onlarda öyle bilsin yani. Daha yukarıyı bilmesin kimse.Hiç gerek yok

GEREKLİ İZİNLER ALINDI, KAHVALTIDA BULUŞULDU

Devletin üst kademeleri devreye sokularak Orman arazisi için gerekli izinlerin alınmasının ardından şahıslar bir araya geldi.

Mahkeme kararı ile Cengiz Aktürk’ün kullanmış olduğu mail adresinde yapılan incelemede, Bosphorus 360 madencilik İnş. ile Faris Mermercilik şirketi arasında yatırım ortaklığını öngören bir protokol ekinin hazırlandığı tespit edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 2012/656 nolu soruşturma kapsamında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu 30.05.2012 tarihli ve 2012/2129 sayılı teknik araç ile yapılan takip sonucu şahısların Çekmeköy ilçesi Ekşioğlu mahallesi Yeni Şile caddesi No:62/A’da bulunan AK PACK isimli restaurantta buluştukları kayda alındı.





Emre ERCİŞ | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan ile El Kadı işte böyle ortak oldular" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ