Selam Tevhid Kudüs Ordusu nedir? Bütün bilinmeyenleri ile yarından itibaren Karşı'da

Türkiye'de ilk olarak Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlara yapılan suikastlerle tanınan ve şimdi de herkesin gündeminde olan fakat aslının ne olduğu tam olarak anlaşılamayan 'Selam Tevhid Örgütü'nün bütün bilinmeyenleri yarından itibaren karsigazete.com'da yayınlanmaya başlıyor.
Emre ERCİŞ | KARŞI GAZETE

Selam diye bir örgüt uydurmuşlar...


Türkiye yasadışı Selam Tevhid Kudüs Ordusu örgütünü ilk olarak Uğur Mumcu, Muammer Aksoy,Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlara yapılan suikastler vasıtası ile tanıdı.

Örgüt,1990-2000 yılları arasında bir çok kanlı eyleme imza atarken, Ankara ve İstanbul Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakalanan ve örgüt ile bağlantıları tespit edilen çok sayıda kişi, 07 Ocak 2002  tarihinde “Ankara 2 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi” tarafından mahkum edildi.

07 Ocak 2002 tarihinde devlet arşivlerine kaldırılan örgüt dosyası, önce 08 Ağustos 2010, sonra da 24 Şubat 2014 tarihinde 2011-762 nolu soruşturma dosyası ile birlikte yeniden Türkiye’nin gündemine oturdu.

STAR ve Yeni Şafak Gazeteleri’nin manşete taşıdığı habere göre, devletin içinde yapılanan paralel bir örgüt, Selam Tevhid Kudüs Ordusu adı altında 7 Binden fazla kişiyi dinledi. Haber çok kısa zamanda kamuoyunda yankı buldu.

ERDOĞAN: VALİYİ, KORUMAYI, BÜROKATLARI DİNLEMİŞLER

O günlerde 30 Mart yerel seçimleri nedeniyle Türkiye genelinde il il dolaşarak seçim çalışması yürüten Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da, STAR ve Yeni Şafak gazetelerinin manşetine taşıdığı bu haberlere ilişkin açıklamalar yaptı.11 Mart 2014 tarihinde Bitlis’te vatandaşlara seslenen Erdoğan “Valiyi, korumaları, memurları, AKP'nin, CHP'nin, MHP'nin il başkanlıklarını, bürokratları keyfi olarak dinlenmişler. Selam Örgütü diye bir örgüt uydurmuşlar.3 bine yakın kişiyi 3 yıl dinlemişler.”  İfadelerini kullandı.

BOZDAĞ:BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, 26 Şubat 2014 akşamı, katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Bozdağ TV 24’te şunları söyledi:

Ortada bir şüphe olacak, bu şüpheye yönelik belli deliller olacak, mahkeme bu delilleri doğrulayacak ve o çerçevede bir suça ilişkin delil elde etmek için ancak dinleme yapılır. Ama işlenmiş bir suç da iddiası olacak.

Yani ben Bekir Bozdağ için dinleme istiyorum, ne suç işlediği belli değil ama ben dinlerken onun işlediği suçlara dair dosyalar bulacağım, deliller bulacağım derse bu olmaz. Somut bir suç isnadı olacak. Şu suç işleniyor ama delil bulamadım şüphem kuvvetli, o kuvvetli şüpheyi gösteren delilleri de bunlar diyerek sunması mahkemenin hâkimin de buna ikna olması lazım. Hakim de burada bir suç var ama delil bulunamamış diyerek o zaman dinleme izni verilir. Eğer siz bunları dosyaya koymamışsanız benim böyle bir iddiam var; bunların 3’ü bir araya gelmiş ki zaten üç kişi yetiyor örgüt olmak için 4’üncüye gerek yok, 3 kişi yetiyor Selam Örgütü’nü kurdular, ne diyorlar giderken Selamun Aleyküm diyorlar, o da kabul ederken Ve Aleyküm Selam diyor ve al sana bir örgüt.
Böyle bir saçmalık olur mu?”

PEKİ GERÇEKTEN DE BÖYLEMİYDİ?

Peki işin aslı gerçekten de böyle miydi?  Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dediği gibi, “Selam Tevhid Kudüs Ordusu” uydurma bir örgütmüydü?

Selam Tevhid Kudüs Ordusu'nun kuruluşu ve gelişimi,

Örgütün asıl amacının ne olduğu,

Örgütün önde gelen isimleri,

Örgütün İran ilişileri,

Örgütün faaliyetleri,

Örgütün Türkiye içi yapılanması ve faaliyetleri,

Örgütün Türkiye’deki kanlı eylemleri,

İçişleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün örgüt hakkında nasıl bilgi talep ettiği ve örgüt için neler yaptığı ve daha fazlası yarından itibaren karsigazete.com'da...

ÖZEL | KARŞI GAZETE

I. Bölüm: 'Selam Tevhid Örgütü' nedir?

II. Bölüm:
Örgütün Bağlantıları, Türkiye Yapılanması, Faaliyetleri

III. Bölüm: Örgütün Türkiye'deki Kanlı Eylemleri!

IV. Bölüm: Dünden bugüne 'Selam Tevhid Kudüs Ordusu'

V. Bölüm: Emniyeti Harekete Geçiren Belgeler

VI. Bölüm: Kanlı Etiler eylemi

VII. Bölüm: Diplomatik krizlerin adamı 'Mir Vekili'



    :

    :

    :

    :

    "Selam Tevhid Kudüs Ordusu nedir? Bütün bilinmeyenleri ile yarından itibaren Karşı'da" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ