Rehine krizini 'takas' çözmüş!

Şimdiye kadar çelişkili ifadelerle kesin bilgi vermekten kaçınan Hükümet'ten, itiraf gibi açıklama geldi. IŞİD'in elindeki 49 rehinemiz için takas yapılmış!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI : ”TAKAS VAR"

IŞİD aralarında Musul Başkonsolosu'nun da bulunduğu 49 kişiyi, 101 gün rehin almış, sonrasında serbest bırakmıştı. Olayla ilgili yayın yasağı getirilmiş, muhalefetin 'takas' iddiaları ise yanıtsız bırakılmıştı. 

VEKİLLER, DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NDA SORDU

Meclis Dışişleri Komisyonu'nun basına kapatılan ve   bir yılın ardından ilk kez  Dışişleri Bakanı'nın katıldığı toplantısında; milletvekilleri gündemdeki gelişmeleri sordu. Rehine krizinin takas ile çözülüp çözülmediği sorusunun ısrarla tekrarlanması üzerine Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "oldu tabii, ama daha fazlasını söyleyemem" yanıtı verdi. 

PEŞMERGE, HÜKÜMETİ DE RAHATSIZ ETMİŞ!

Peşmergenin, 29 Ekim'de Türkiye üzerinden geçişi sırasında yansıyan görüntüler de Bakan'a soruldu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Peşmergenin geçisinden rahatsızlık duyuyoruz. Şov yapıyorlar" diye konuştu. 

80 ÜLKEDEN IŞİD'E KATILIM VAR

Suriye ve IŞİD hakkındaki sorulara, özellikle silah yardımı konusundakilere net yanıt vermekten kaçınan Bakan, Davutoğlu dönemi politikasının sürdüğünü ve  Hükümet'in Suriye'de ılımlı muhalefeti desteklediğini söyledi. 

"IŞİD ve El Nusra"yı ,marjinal' olarak tanımladıklarının altını çizen Çavuşoğlu "rejim değişikliği olmadan Suriye ile muhattap olmayacaklarını" ifade etti . "Dünyanın 80 farklı ülkesinden IŞİD'e katılım olduğunu açıklayan Dışişleri Bakanı, şimdiye kadar 1120 kişinin yakalanıp, sınırdışı edildiğini de kaydetti.  

"KOBANİ DÜŞERSE AFRİN DE DÜŞER"

Kobani hakkında da konuşan Bakan "Kobani düşerse, Afrin yeni Kobani olabilir, o nedenle önemsiyoruz"  dedi. Bakan Çavuşoğlu, İncirlik Üssü'nün operasyon üssü olarak kullanılması hakkında da "şimdilik böyle bir şey yok ama IŞİD'e yönelik bir operasyon olursa kullanılabilir" diye konuştu. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM






    :

    :

    :

    :

    "Rehine krizini 'takas' çözmüş!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ