Pilot İHL’deki yolsuzluğun örtülmesi ‘farz’ mıydı?

MEB tarafından pilot okul tayin edilen Ankara’daki İHL’ye özel atanan müdürün yolsuzlukları çuvala sığmaz hale gelince yine özel talimat gereği çiçeklerle uğurlandı.

ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Ankara’nın en prestijli imam hatip lisesi olan Tevfik İleri İHL devasa bir bütçe ve çalışmayla yeni eğitim öğretim yılına hazırlandı. Bununla yetinmeyen Milli Eğitim Bakanlığı “dindar nesil” yetiştirme hedefi için bu okulu ‘pilot okul’ yaptı.

Pilot okullar özel bütçe imkanlarının tanındığı, ayrıcalıklı bir yapıda oluşturulmuşlar ve müdürleri özel olarak yüksek siyasi referansla MEB tarafından özel seçiliyor.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI GİBİ ‘PARTİLİ OKUL MÜDÜRÜ’

Tevfik İleri İHL’ye özel atanan Adem İlhan, müdür koltuğuna oturur oturmaz önce odasına üzerinde “Recep Tayyip Erdoğan, muzaffer ola her daim” yazan hat işlemeli koca bir levhayı asarak partiye bağlılığını alenileştirerek işe başlamıştır. Ancak partili Müdür Adem İlhan dindar nesil için örneği az bulunur bir yolsuzluğa imza attı.

EŞİNE VE ÇOCUĞUNA BALLI GÖREV

Adem İlhan, okulda çok sayıda ilahiyatçı ve Kuran-ı Kerim hocası varken diyanette Kuran-ı Kerim hocası  olan eşini ve başka bir kurumda görevli olan ilahiyatçı oğlunu okulunda ders ücreti karşılığı görevlendirerek ek gelir elde etmeye başladı. Ancak  görevlendirmede asıl yolsuzluk eşi ve çocuğu hiç derse gelmediği halde derse girmiş gibi gösterilmiştir. Eşi ve çocuğu derse girmediği halde okulda diğer öğretmenler bomboş oturtulurken, eşe ve çocuğa ek gelir kazandırma uğruna öğrencilerin de dersleri boş geçmiştir.

MEMUR-SEN ÜYELERİNE ÖZEL PROGRAM

Müdürün usulsüzlüğü bununla da sınırlı kalmamış öğretmenler arasında ayrımcılık yapılarak MEMUR-SEN üyeleri kayırılmıştır. Memur-Sen üyelerinin ders programları özel olarak tercihleri doğrultusunda hazırlanmış, hükümet yanlısı sendikaya üye olmayan öğretmenler ise mağdur edilmiştir. Bunun örtbas edilmesi için daha önceleri herkese duyurulan ders programı öğretmenlerden gizlenerek bu usulsüzlük gizlenmeye çalışılmıştır.

GÖREVDEN ALMA YERİNE ÇİÇEKLİ UĞURLAMA

Adem İlhan hakkında çıkan iddialar o kadar çoğalmış olacak ki arkasında yer alan siyasi güç bile bunları örtbas edememiş ve soruşturma açılmasına engel olmamıştır. Gelen müfettişler inceleme konusu olan tam 101 konunun üzerinde yaptıkları çalışmalarda müdürün kurtarılamayacağını anlayınca MEB yumuşak bir geçişle müdürü değiştirme yoluna gitmiştir. Ancak 1,5-2 ayda bu kadar usulsüz işe bulaşan müdürün görevden alınması normal bir devir teslim gibi gösterilmeye çalışılmış, görevden uzaklaştırması gereken müdürün çiçeklerle uğurlanması istenmiştir.

DİNDAR NESİL BÖYLE Mİ YETİŞİYOR?

Etkili yerlerden gelen bu çiçekli uğurlama talebi aynen gerçekleşmiş, müdüre teşekkürler edilerek yapılan törene ait resimler okulun web sayfasına konulmuştur. Oysa müdürün derhal görevden uzaklaştırılması, evrakta sahtecilikten savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekirken Adem İlhan’a sahip çıkılmıştır. MEB’in bu tavrı dindar neslin nasıl yetiştirileceği hakkında anlamlı bir uygulama olarak değerlendirilmiştir.

AKP’YE ÇALIŞMAK ‘FARZ’ İDDİASI

MEB’e bağlı diğer okullarda olduğu gibi Tevfik İleri İHL’de de kapanan dersanelerin yerine kurslar açılması için öğretmenlere baskı yapılmaktadır. Hatta Adem İlhan’ın bu konuda yaptığı konuşmaların birinde; dersaneleri kapatılması sonrasında hükümetin açığa düşmemesi için çalışmak zorunda olduklarını bunun için ne gerekirse yapmanın ‘farz’ olduğunu ifade ettiği idda edilmiştir. Ayrıca okulda dersler haricinde kurs vermekte istekli olmayan öğretmenlerin de tehditle kurs vermeye zorlandığı öne sürüldü.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "Pilot İHL’deki yolsuzluğun örtülmesi ‘farz’ mıydı?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ