Meclis karıştı! Vekiller toplantıyı terk etti

TBMM KİT Komisyonu'nda Halk Bankası, Milli Eğitim Komisyonu'nda TÜRGEV krizi yaşandı. Dışişleri Komisyonu'na bir yılın ardından ilk kez bir bakan geldi ancak basın o toplantıdan çıkarıldı. Plan Bütçe Komisyonu'nda Ak Saray tepkisi sürüyor... Yargı Paketi'nin görüşüleceği Adalet Komisyonu ise son anda iptal edildi. Bakanlarla ilgili yolsuzluk iddialarını araştıran Soruşturma Komisyonu da dinlenecek tanık listesi nedeniyle kriz yaşıyor!
Meclis açılır açılmaz aklındaki adımları atmak için acele eden AKP iktidarı, ardı ardına hatta aynı anda yaptığı komisyon toplantılarındaki uygulamalarıyla, muhalefet partilerine mensup vekillerini adeta çıldırttı...

Aynı anda toplanan KİT, Milli Eğitim, Dışişleri, Plan Bütçe , Soruşturma Komisyonları'nda bakın neler oldu?

MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONU'NU TERK ETTİLER!

Milli Eğitim Komisyonu'nda Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu bilinen TÜRGEV'in "İbn-i Haldun Üniversitesi" adıyla yeni bir üniversite kurmasına izin veren yasaya tepki gösterildi. 'Yasanın altında Erdoğan'ın imzası var, bu kabul edilemez' diyen CHP'li üyeler komisyonu terk etti.

KİT KOMİSYONU'NDA HALK BANKASI KRİZİ

Kamu İktisadi Teşebbüsleri'ni denetleyen KİT Komisyonun'da ise Halk Bankası krizi yaşandı. Sayıştay'ın Halk Bankası'yla ilgili denetim dosyaları, bankacılık sırrı kapsamına girdiği gerekçesiyle komisyon üyelerine verilmedi. Tepki gösteren CHP; Sayıştay ,BDDK ve AKP'li KİT Komisyonu Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

AYAKKABI KUTUSUYLA YAKALANAN MÜDÜR GELMEDİ

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda ilk sıralarda adı geçen Halk Bankası'nın, ayakkabı kutularında milyonlarla yakalanan eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın, toplantıya katılmaması da, muhalefetin eleştirdiği bir başka durum oldu. Aslan'ın yerine bankanın yeni Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu konuştu.

BAKANLARLA İLGİLİ YOLSUZLUĞU SORUŞTURAN KOMİSYONDA TANIK KRİZİ

4 eski bakanla ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştırmak için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nda ise tanık krizi yaşandı. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, tanık olarak Bakan çocukları, özel kalemleri, şoförleri gibi kişilerin dinlenmesi için liste hazırladı. Muhalefet ise operasyon katılan ve iddianameleri hazırlayan savcılar ile emniyet mensuplarının dinlenmesini istedi. Talep kabul edilmeyince, muhalefet "yandaş liste" dediği listenin oylamasına katılmadı.

DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NDA İLK KEZ BAKAN

Dışişleri Komisyonu'na ise bir yılın ardından ilk kez bakan geldi. Bir yıl önce Davutoğlu'nun yaptığı bilgilendirmeyi bu kez yeni bakan Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Ancak toplantının başında genel bilgiler veren Bakan'ın, vekillerin sorularına verdiği cevaplar basından gizlendi. Çünkü toplantı basına kapatıldı ve tüm muhabirler dışarı çıkarıldı. Vekillerin IŞİD sorularına verilen cevapları, basın bu nedenle öğrenemedi.

ADALET KOMİSYONU SON ANDA İPTAL...

"Makul şüphe" düzenlemesiyle tanınan yeni yargı paketi ve cuma günü Meclis'e gelen Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştirecek yasa tekliflerinin birleştirilerek görüşüleceği Adalet Komisyonu ise son anda iptal edildi. Teklif cuma günü Meclis'e gelse de vekillere dağıtımı dün yapıldığı için, 48 saatlik bekleme süresi nedeniyle toplantı yapılamadı.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU'NA AK SARAY...

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü Plan Bütçe'de ise iki başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Yalçın Akdoğan'a bağlı kurumların bütçeleri görüşülüyor. Ak Saray bütçesinin dudak uçuklatan büyüklüğüne dair eleştiriler de sürüyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ KRİZİNDE İLK TEMAS...

Plan Bütçe Komisyonu'nda AKP ve HDP arasında Çözüm sürecine ilişkin yaşanan kriz sonrasında ilk temas da yaşandı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bıçaklı saldırıya uğrayan HDP PM üyesi nedeniyle Hasip Kaplan'a 'geçmiş olsun' dedi. Kaplan da iktidardan, gerilimin azaltılması için çaba göstermesini istedi.


Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM






    :

    :

    :

    :

    "Meclis karıştı! Vekiller toplantıyı terk etti" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ