CHP 1 Hafta Bekleyecek! Sonra...

Bakanları soruşturacak komisyon, fezlekeleri üye milletvekillerine vermedi. Gerekçe olarak Resmi Gazete'de komisyon yönetiminin belirlenmesine dair kararın yayımlanmamış olması gösterildi. Yeni oyalama taktiğine karşı, muhalefet de boş durmuyor...
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

ESKİ BAKANLARI SORUŞTURACAK KOMİSYONDA TAKTİK SAVAŞLARI


4 eski bakanı soruşturmak için kurulan komisyona "Resmi Gazete" engeli çıktı! Dün Başkanlık seçimini yapan komisyon, çalışmalarına hala başlayamadı.

Komisyon Başkanı AKP'li Hakkı Köylü,  "Divan'ın oluşturulması kararı" Resmi Gazete'de yayımlanmadan, komisyonun kurulmamış olacağını savundu. Bu gerekçeyle de Bakanlar hakkında Meclis'e gönderilmiş olan ve sır gibi saklanan fezlekeler, komisyon üyelerine yine verilmedi.

CHP 'MAKUL' SÜRE BEKLEYECEK...

CHP, komisyon çalışmasının "iyi niyet ve adalet" kavramları üzerinden yürütülmesini amaçlıyor.  Bu nedenle önceki soruşturma komisyonu örnekleri incelenerek, kararın yayımlanması için "makul bir süre"nin beklenmesi kararlaştırıldı.

O makul süre de en fazla  "bir hafta" olarak tanımlanıyor. Çünkü Meclis, Torba Yasa görüşmelerini tamamladıktan sonra, muhtemelen Ramazan Bayramı öncesinde kapanacak. Ve komisyonlar da özel bir karar alınmadığı takdirde, Ekim'e kadar tatile girecek.

KOMİSYONUN TOPLANMASI İÇİN MUHALEFET ÇAĞRI YAPABİLİR

Zamanla yarışan soruşturma komisyonu üyeleri ise Meclis kapanmadan fezlekelere ulaşmak ve gerekirse bazı bilgi ve belgeleri talep etmek için de Meclis'ten yetki almak istiyor.  İşte bu nedenle eğer bir haftanın sonunda komisyonun kurulma kararı Resmi Gazete'de yayımlanmamış olursa, üyelerin üçte birinin talebiyle toplantı çağrısı yapılacak. İçtüzük'ten kaynaklanan bu hakkın kullanılması sonucunda komisyon yine toplanmaz ise de başka yollar denenecek.

AMAÇ, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE KADAR OYALAMAK MI?

Muhalefet, komisyonun Meclis tatile girene kadar , bilinçli olarak çalıştırılmayarak, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde, yolsuzluk iddialarının üzerinin örtülmeye çalışıldığı endişesi taşıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com


    :

    :

    :

    :

    "CHP 1 Hafta Bekleyecek! Sonra..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ