Mahkeme öyle karar alırsa, biz de böyle yasayı değiştiririz

Gece yarısı önergesi ile Ataşehir sınırları içindeki iki mahalleyi Ümraniye'ye bağlayan AKP, 100 milyon liralık vergi geliri ile Ağaoğlu'na yeni kaynak aktarmanın mı peşinde? Uygulamalara bakıp, kısa sürede öğreneceğiz elbet!
ANALİZ | KARŞI GAZETE

Meclis'te alışıldık gece operasyonlarından biri yine...

Bu kez İstanbul'daki iki mahallenin bağlı olduğu belediye değiştirildi. Genelde bu tür sınır değişikliklerinin arkasında o bölgede yaşayan nüfusun seçmen olarak 'gücü' ya da 'oy devşirme' beklentisi oluyor. Ancak anlaşılan bu durum "tamamen duygusal!"

"ÖĞRETMENLERİ  ATAYACAĞIZ" DİYE VEKİLLERİ ÇAĞIRDILAR AMA...

İktidar partisi, bilmem kaçıncı kez olağanüstü çağrı yaparak kapalı Meclis'i çalıştırma kararı aldı. Muhalefeti de "okullar açılacak, 35 bin öğretmenin acil atanması lazım, Soma maden işçileri için acil düzenlemeler bekliyor, vergi affını da bekleyenler var" gibi gerekçelerle ikna ettiler, hızlıca şu yılan hikayesine dönen  Torba Yasa'yı çıkaralım diye anlaştılar... ki o anlaşmayı bozma pahasına apar topar yine bir gece yarısı operasyonu...

BİR TAŞLA İKİ KUŞ...

Normal şartlarda, komisyonda görüşülerek gelmesi gereken düzenlemeyi, Meclis İç Tüzüğü'ne aykırı olarak bir önerge ile Torba'ya eklediler.  İstanbul Ataşehir Belediyesi sınırları içindeki Barbaros ve Mustafa Kemal Mahalleleri'ni bir gecede Ümraniye'ye bağladılar... Peki niye?

GECE CHP BELEDİYESİNDEYDİLER, SABAH AKP'Lİ OLDULAR!

İddialar vahim...  İlk söylenen bu bölgenin vergi gelirinin iştah kabartan büyüklüğü... Yaklaşık 100 milyon liralık vergi geliri, bu düzenleme nedeniyle CHP'li olan Ataşehir Belediyesi'nden, AKP'li Ümraniye Belediyesi'ne geçecek. Böylece AKP'li belediyeye kaynak aktarımı sağlanacak.

AĞAOĞLU'NA PEŞKEŞ...

İkinci iddia ise finans merkezi olması planlanan bu arazilerdeki şirketler hakkında... Söylendiğine göre sınırları değiştirilen o bölgede Vakıf Bank, Ziraat Bankası ve TOKİ iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın binaları, inşaatları, arazileri var... Ve bilin bakalım tüm o şirketlerin işlerini yapan taşeron firma kimin?

Bingo! 

Ali Ağaoğlu'nun... 

Hani şu talimatları "bir numaradan alan ve kendisi için bir numaranın talimatlar verdiği Ağaoğlu!"

MAHKEME KARARINI YASA İLE BY-PASS

Rantın 'vergi' ile ilgili bölümünde bir de mahkeme kararı hikayesi var...

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ümreniye Belediye Meclisi'nin aldığı bir karara dayanarak, vergisini Ümraniye Belediyesi'ne ödemiş; sonra da Ataşehir Belediyesi'ne "ben Ümraniye'ye ödeme yaptım, o belediye sınırları içindeyim, size ödeme yapmam" demiş... Bir de belediyeye dava açmış... Ama mahkemeden istediği kararı alamamış...

İŞTE O KARAR....





23 Mayıs 2014 tarihli kararında, İstanbul 10. Vergi Mahkemesi diyor ki, "siz Ataşehir Belediyesi sınırları içindesiniz, verginizi de oraya ödemelisiniz!"  


İşte bu karar üzerine birileri iktidardan ricacı oluyor, 'imar planı, kat izni, ruhsat vb. işlerini de muhtemelen CHP'li Ataşehir Belediyesi ile çözemeyen Ağaoğlu'nun elini de rahatlatmak için Meclis'ten yasa çıkarılıyor. Böylece verilecek ihalelerden aslan payını alanlar, kendilerine aktarılan kaynağın karşılığında, iktidarı finanse edebiliyor...

İşte o gece yarısı düzenlemesinin, perde arkası... 

Eeeee, bu işler böyle...



ANALİZ | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Mahkeme öyle karar alırsa, biz de böyle yasayı değiştiririz" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ