600 bin seçmen oy kullanamayacak!

Yüksek Seçim Kurulu'nun CHP'li üyesi Yakupoğlu, 7 Haziran genel seçimlerinde 600 binden fazla yurttaşın oy kullanamayacağını açıkladı. Seçmen sayısı 52 milyon 695 bin olan Türkiye'de, bu rakam seçmen sayısının yüzde 2'sine tekabül ediyor.
7 Haziran 2015’teki genel seçimlerde 600 binden fazla vatandaş oy kullanamayacak. YSK’nın CHP’li üyesi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, seçmen kütüğünde 600 binden fazla vatandaşın kaydının olmadığını söyledi. “Bunlar suçlu, kaçak ve karanlık kişiler. Bazıları da ihmal sebebiyle ikametgah kayıtlarını değiştirmiş ama daha sonra nüfus müdürlüklerine bildirmemiş” diye konuştu.

OY ORANININ YÜZDE 2’Sİ

Bu vatandaşların hiçbir adrese kayıtlı olmadığını aktaran Yakupoğlu, “Devlet nerede yaşadıklarını bilmiyor” dedi.

Bu rakam içinde ikametgâhı ailesinin yanında olan öğrencilerin çoğunluk olduğunu aktardı. YSK’nın 2014 verilerine göre, Türkiye’de 52 milyon 695 bin 832 seçmen var.

Yakupoğlu, oy oranlarının yaklaşık yüzde 2’si olan 600 bini aşkın vatandaşın iradesinin sandığa yansımayacağını açıkladı. Yakupoğlu, 10 Mart’tan sonra ikamet adresini değiştiren vatandaşların seçmen kütüklerinin otomatik olarak değişmediğini dile getirdi. 

Kaynak: Ömer Önde | Bugün
 

    :

    :

    :

    :

    "600 bin seçmen oy kullanamayacak!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ