Sıfır sorun'un yerini 'Küresel yalnızlık' aldı

Cumhuriyet yazarı Nilgün Cerrahoğlu köşesinde "ABD Esad'ı Geçti" başlıklı yazısında Türkiye'ye dair önemli tespitlerde bulundu.
CIA Başkanı John Brennan, sonra da Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad’la müzakerelere yeşil ışık yamasına dikkat çeken Cerahoğlu'nun yazısından satır başları;

O AÇIKLAMALAR TEMELSİZ KALDI

Suriye’de iç savaşın dördüncü yılında ABD Esad’ı seçti. Ankara ile ilişkiler soğurken, evvela CIA Başkanı John Brennan, sonra da Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad’la müzakerelere yeşil ışık yaktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Harf’in yaptığı “Suriye politikamızda değişiklik yok” tevilleri ise temelsiz kaldı. 

İDDİALAR YIKILDI

Bölgesel güç olma iddiaları yıkıldı. Batı ve Doğu arasında “köprü” olma işlevini yitirdi. Suriye’de dört yıllık savaş, Türkiye’nin dış politikasındaki bütün taşların yerle bir olmasıyla eş anlama geldi.

"DÜŞMAN MÜTTEFİK"

Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin “stratatejik derinlik” ve “komşularla sıfır sorun”dan savruldukları şu “küresel yalnızlığa” bakın. 

Ne uğurda gelindi bu noktaya? Hangi büyük avantaj, ne çıkar elde edildi? 

Türkiye sade Batı’da değil, süreçte tüm bölge ülkeleri nezdinde inandırıcılığını yitirdi. Bölgesel güç olma iddiaları yıkıldı. Batı ve Doğu arasında “köprü” olma işlevini yitirdi. Suriye’de dört yıllık savaş, Türkiye’nin dış politikasındaki bütün taşların yerle bir olmasıyla eş anlama geldi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "Sıfır sorun'un yerini 'Küresel yalnızlık' aldı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ