CHP'li Gürsel Tekin: Bu gi­diş, gi­diş de­ğil

CHP Genel Sekreteri Gürsel tekin: "Bu gi­di­şat­tan en çok ken­di­le­ri kor­ku­yor­lar."
Türkiye başkanlık sistemini konuşuyor. CHP’li Tekin tartışmaları ‘havanda su dövmek’ diye değerlendirip ekliyor: "Bu, çaresizliklerini örtbas etme çabası. Evrensel anayasayı zehirlemek istiyorlar ama yapamayacaklar."

CHP’li Gürsel Tekin, Güneydoğu’da yaşananlar için “Çok vahim” dedi.

An­cak Te­kin bu sı­cak gün­de­mi, AKP ik­ti­da­rı­nın geç­miş­ten bu­gü­ne de­vam eden pro­je­si­nin bir par­ça­sı ola­rak de­ğer­len­dir­di ve çok çar­pı­cı tes­pit­ler­de bu­lun­du. İş­te CHP’­li Te­ki­n’­in hem AKP, hem de Türk si­ya­se­ti ile bir “he­sap­laş­ma­”yı an­dı­ran o söz­le­rin­den sa­tır baş­la­rı:

MU­HA­LE­FE­Tİ­ LİN­Ç ­EDİ­YOR­LAR

Bu haf­ta Mec­li­s’­te bir mil­let­ve­ki­li isim ver­me­den bir si­ya­set­çi­nin eya­let sis­te­mi­ni öven bir de­me­ci­ni oku­du. AKP ve­kil­le­ri “Ka­ğı­dı eli­ne Kan­dil mi ver­di?” di­ye sal­dır­dı­lar. Oy­sa mil­let­ve­ki­li­nin eli­ne ka­ğı­dı Er­do­ğan ver­miş­ti.

Er­do­ğan söy­ler­ken al­kış­la­yan­lar, ay­nı söz­le­ri mu­ha­lif bi­ri söy­le­yin­ce linç edi­yor­lar. Sa­de­ce bu olay bi­le ik­ti­dar ka­la­ba­lı­ğı­nın için­de bu­lun­du­ğu uyur­ge­zer­lik ac­zi­ni gös­ter­me­ye ye­ti­yor.

AK­P’­nin ül­ke­yi adım adım sü­rük­le­di­ği kor­kunç ge­le­ce­ğin in­şa­sı­nı her dö­nem­de “bir or­ta­ğa­” yük­le­mek gi­bi bir has­ta­lı­ğı var. Tür­ki­ye­’yi ku­rul­du­ğun­dan bu ya­na hiç gö­rül­me­miş ulus­la­ra­ra­sı bir za­fi­ye­te dü­şür­dü­ler.

KA­LA­BA­LI­K ­OL­MA­NI­N ­KİB­Rİ…

Mem­le­ke­ti ilik­le­ri­ne ka­dar soy­du­lar, so­yu­yor­lar. Eği­tim sis­te­mi­ni ta­ma­men çö­kert­ti­ler. İn­san­la­rı in­saf­sız­ca öl­dü­rü­yor­lar. Ada­let yok edil­di.

Dört ya­nın­dan vu­ru­lan, pa­nik ve ke­der için­de, dün­ya­nın en mut­suz top­lum­la­rı­nın ilk sı­ra­la­rın­da­yız. AKP ka­la­ba­lık ol­ma­nın per­va­sız kib­riy­le ken­din­den ol­ma­ya­nı; kin ve şid­det­le ne ka­dar ezer­se, o ka­dar ko­lay (kut­sal da­va­la­rı­nın son du­ra­ğı) baş­kan­lık sis­te­mi­ni ge­ti­re­ce­ği­ni sa­nı­yor.

EN­KA­ZI­ GÖ­RE­Mİ­YOR­LAR

Oy­sa onu yap­tık­la­rı gün el­le­rin­de Tür­ki­ye kal­ma­ya­cak. Bu ka­dar suça bu­la­şan hiç­bir ik­ti­dar var­lı­ğı­nı sür­dü­re­mez. Ka­la­ba­lık ol­ma­la­rı­nın ver­di­ği ki­bir, ya­rat­tık­la­rı en­ka­zı gör­me­le­ri­ni en­gel­ler.

Dört si­ya­si par­ti bir ana­ya­sa ça­lış­ma­sı yap­tı. Kim­se sor­ma­dı; bu 62 mad­de­nin al­tın­da dört si­ya­si par­ti­nin im­za­sı var, ni­ye çı­kar­mı­yor­su­nuz? Çün­kü onu bir baş­kan­lık sis­te­mi tar­tış­ma­sıy­la ze­hir­le­mek is­ti­yor­lar. Ze­hir­let­me­ye­ce­ğiz!

Ev­ren­sel bir ana­ya­sa is­ti­yor­sa­nız, bu­yu­run ge­lin di­yo­ruz. Şu­nu bil­sin­ler ki; re­fe­ran­dum fi­lan ol­maz ve ol­ma­ya­cak. Han­gi re­fe­ran­dum­dan söz edi­yor­su­nuz siz? MHP’­nin tav­rı açık ve net de­ğil mi baş­kan­lık ko­nu­sun­da? Ay­nı şe­kil­de HDP’­nin tav­rı da çok açık ve net. CHP’­nin tav­rı açık ve net.

BU­ Gİ­DİŞ, Gİ­Dİ­Ş ­DE­ĞİL­DİR…

Do­la­yı­sıy­la bu tar­tış­ma­nın adı ha­van­da su döv­me tar­tış­ma­sı­dır. Ça­re­siz­lik­le­ri­ni ört­bas et­me ça­ba­sı­dır. Çün­kü bu si­ya­si ira­de su­ça bu­laş­mış­tır.

Bı­ra­kın Tür­ki­ye ta­ri­hi­ni, dün­ya ta­ri­hin­de, iş­le­yen bir hu­kuk sis­te­min­de si­ya­si ira­de­nin bu ka­dar su­ça bu­laş­ma­sı ta­ham­mül edi­le­bi­le­cek bir şey de­ğil­dir.

İn­sa­nı en çok üzen ise; mem­le­ke­ti ilik­le­ri­ne ka­dar so­yan ve her kat­li­am­da bo­zuk olan gü­ven­lik ka­me­ra­la­rı­nı ta­mir et­ti­re­me­yen bir ik­ti­dar, her ya­ka­lan­dı­ğın­da ar­ka­sı­na sak­lan­dı­ğı kut­sal de­ğer­le­re en çok iha­net eden ik­ti­dar ol­du.

Bu gi­diş, gi­diş de­ğil ve bu gi­di­şat­tan en çok ken­di­le­ri kor­ku­yor­lar. Ak­si hal­de ne­den ken­di ya­rat­tık­la­rı ül­ke­den ilk ön­ce ken­di seç­kin­le­ri kaç­sın ki! Bu bi­le bi­ze gös­te­ri­yor ki iki ci­han bir ara­ya gel­se bu ül­ke­de baş­kan­lık sis­te­mi ol­ma­ya­cak­tır.

TAKSİM'DE HENDEK KAZILSA DEVLET GÖRMEYECEK Mİ?

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 2015’in son günlerine damgasını vuran hendek tartışmalarına da değinerek, “Bütün bunlar çözüm sürecinin bir parçası olmasın” dedi ve şöyle devam etti:

“Milli istihbarat, jandarma istihbarat ve polis istihbarat olmak üzere üç önemli istihbarat örgütüne rağmen 3 yıl içersinde o silah deposuna dönmüş şehirler ve hendekler son derece düşündürücü. Sur, Diyarbakır’ın göbeği.

Soruyorum; Taksim’in göbeğinde hendek kazılsa, devlet bunu görmeyecek mi? Acaba bütün bu olup bitenler çözüm sürecinin bir parçası mı? Eğer çözüm sürecinin parçası değil, biz devlet olarak, istihbarat örgütleri olarak bütün bu olup bitenin hiç farkında değiliz diyorlarsa, o çok vahim bir olay.

Davutoğlu’nun çıkıp bunları açıklamasını bekliyorum. Şu anda öyle bir duruma geldik ki; Türkiye’de bugüne kadar siyasetten korkmayan bir isim olarak, ben bile gidişattan korkuyorum! ‘İstikrar için’ AKP’ye oy verenler, şu anda kendilerine ve ülkemize ne yaptıklarını, yaşananların dozu daha da tahammül edilemez hale geldiğinde anlayacaklar.”

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Gürsel Tekin: Bu gi­diş, gi­diş de­ğil" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete