​TBMM'den "başkanlık" açıklaması...

Sözcü Gazetesi'nin Başkanlık sistemine ilişkin Meclis Araştırma Hizmetleri'ni kaynak gösterdiği ve "Başkanlık sistemi felaket getirir" başlığıyla duyurduğu habere, TBMM'den karşı açıklama geldi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

 "BAŞKANLIK, KRİZE YOL AÇAR" DEMEDİK...


Açıklamada, habere konu olan araştırmadan sadece başkanlık sistemi aleyhine olan görüşlerin alındığı ve TBMM'nin görüşüymüş gibi verildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Söz konusu haberlerde “TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığının hazırladığı raporda başkanlık ve yarı başkanlık sisteminin Türkiye gibi ülkelerde çözümden çok krize yol açacağı” iddia edilmiş ve haberlere konu olan çalışmada lehte ve aleyhte görüşler varken sadece aleyhteki görüşlere yer verilerek, bu görüşler TBMM Başkanlığının, ilgili Birimin ve bu birimde görevli uzmanların görüşüymüş gibi kamuoyuna yansıtılmıştır."

Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın Başkanlık Sistemi ile ilgili olarak 2011 yılında hazırladığı bir bilgi notu ve 2014 yılında da bir kitap, Yarı-Başkanlık ve Parlamenter Sistem konularında da ayrıca iki kitap çalışması bulunmaktadır. Söz konusu rapor ve kitaplarda başkanlık sistemi teorik ve pratik yönleri ile incelenerek sistem hakkında araştırmacı tarafından herhangi görüş ortaya konulmaksızın çeşitli akademisyenlerin lehte ve aleyhteki görüşlerine yer verilmiştir.

Araştırma Hizmetleri Başkanlığı çalışmalarında objektiflik ve tarafsızlık ilkelerini gözetmektedir. Haberlerde iddia edildiği gibi herhangi bir görüş öne sürülmesi söz konusu değildir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​TBMM'den "başkanlık" açıklaması..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete