​MHP'den ilk açıklama

Davutoğlu ile Bahçeli görüşmesi'nin ardından MHP'li Öztürk açıklama yapıyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki yeni anayasa görüşmesi sona erdi. Heyetlerle birlikte yapılan görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmede MHP lideri Bahçeli’nin kamera kaydı talebi kabul görmedi ancak görüşmeye ilişkin tutanak tutuldu.

Görüşmede Davuoğlu’na, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı; Bahçeli’ye ise MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Oktay Öztürk, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural eşlik etti.

MHP’li Oktay Öztürk toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Öztürk, MHP olarak başkanlık sisteminden yana olmadıklarını Başbakan’a ilettiklerini açıkladı.

Oktay Öztürk açıklamasında, “Parlamenter sistemin aksayan yanları varsa bunlar mutlaka gözden geçirilmeli. Parlamenter sistem güçlendirilmelidir. Başkanlık sisteminin de tartışılması gerektiğini parlamenter sistemin artık ihtiyaca cevap vermediğini bunun yerine başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini ifade etti. Biz her konuyu tartışmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğimizi de ifade ettik” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "​MHP'den ilk açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete