Bahçeli vazgeçti

Saat 14.00’te başlayacak görüşmede terör operasyonları ile HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarının kaldırılması gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor. MHP bugünkü görüşmenin kameraya alınması talebinden vazgeçti.
Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri Bahçeli arasında geçecek görüşmede heyetler de belli oldu. Buna göre, AK Parti heyetinde Ömer Çelik, Lütfi Elvan,Mehmet Ali Şahin, Naci Bostancı; MHP heyetinde ise Semih Yalçın, Oktay Vural, Oktay Öztürk, İsmet Büyükataman yer alacak.

Başbakan, 30 Aralık’ta CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile 2 saat 15 dakikalık bir görüşme yapmıştı. Anayasa değişikliği konusunda mutabakat sağlandığı belirtilen görüşmede, değişikliğin nasıl yapılacağının daha sonra ele alınacağı belirtilmişti.

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmek için de talep ettiği randevuyu daha sonra HDP kanadından gelen açıklamalar nedeniyle iptal etmişti.
 
KIRMIZI ÇİZGİLER
 
Öte yandan Başbakan ile görüşmeye hazırlanan MHP Lideri Bahçeli, öncelikle “kamera” eşliğinde görüşme talep edecek. Bahçeli, geçen sefer Davutoğlu ile görüşmeye girerken yanında bulunan çantada hükümet programı ve bakanlıkların dağılımına ilişkin dosyaların yer aldığını, sonradan açıklamıştı.
 
Bahçeli’nin bu kez çantasında Anayasa ve İçtüzük konusunda “olmazsa olmaz”ların vurgulanacağı kırmızı çizgileri yer alacak.

Bunların başında da Anayasa’nın ilk dört maddesi ve bağlı maddelere dokunulmaması olacak. Bu kez MHP tarafının, görüşmelere ilişkin bilgilendirici açıklamalar yapması bekleniyor.
 
Bahçeli’nin ortaya koyması beklenen kırmızı çizgilerin başında Anayasa değişikliği için kurulacak komisyonda partilerin eşit üye ile temsil edilmesi ve kararların da “oybirliği” ile alınması geliyor.

Bu arada Bahçeli’nin görüşmede Davutoğlu’na HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda kritik bir destek vermesi bekleniyor. Dokunulmazlıkları kaldırmak için AK Parti’nin sayısal desteğe ihtiyacı bulunmuyor. Ancak, MHP’nin desteği siyasi açıdan önem taşıyacak. 

Kaynak: Habertürk

    :

    :

    :

    :

    "Bahçeli vazgeçti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete