HDP'den izleme heyeti açıklaması

HDP'den çözüm sürecine ilişkin oluşturlaması planlanan izleme kuruluyla ilgili açıklama yaptı.
HDP, çözüm sürecine ilişkin izleme heyeti oluşturulduğu ve isimlerin belirlendiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. HDP'den yapılan açıklamada, "Heyetimiz dün hükümet temsilcileriyle görüştü. Görüşmede izleme heyetinin bir an önce  oluşturulması görüş ve önerisini iletti.Bu görüşmede basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir" denildi. 

BULDAN AÇIKLAMIŞTI

HDP Grup Başkanvekili  ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüştüklerini  açıklamış ve şunları söylemişti:

"Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüştük. Tabii izleme kuruluyla ilgili görüşlerimizi belirttik. Ama onların İmralı Adası'na ne zaman gideceği henüz netleşmedi. Haftasonu biz gidiyoruz, bunu netleştirdik" dedi.

Pervin Buldan, görüşme sonrası 16 kişilik bir izleme heyetinin oluşturulduğunu açıklamıştı. Buldan, "Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak. Heyet, bir sonraki İmralı görüşmesine katılacak. Görüşmeye Sırrı Süreyya Önder ile katıldık" diye konuştu.

AKDOĞAN'DAN İSİM LİSTELERİNE YALANLAMA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter 'dan yaptığı açıklama "Basında yer alan 16 kişilik heyete ilişkin isim listeleri külliyen yalan ve uydurmadır. Görüşmeye atfen yapılan açıklamalar sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullandı.

    :

    :

    :

    :

    "HDP'den izleme heyeti açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ