Muhalefetten toplu İç Güvenlik Paketi itirazı!

İç Güvenlik Paketi'nin görüşülmeyen ve İçişleri Komisyonu'na geri çekilen maddeleri, tartışmalar arasında ele alınmaya başlandı.
KARŞI GAZETE | ANKARA


İç Güvenlik Paketi'nin geri çekilen maddeleri, TBMM İç Güvenlik Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. AKP, paketin Genel Kurul'da görüşülmeyen maddelerini önergelerle düşürüp, ardından şimdiye kadar kabul edilen maddeleri yasalaştırmayı planlıyor.  

Geri gönderilen maddelerin ele alındığı Meclis İçişleri Komisyonu'nda muhalefet,  yapılan geri çekme işleminin usulsüz olduğunu öne sürdü. Paketin kabul edilen maddelerinin de  tekrar görüşülmesini istedi. 

"YA İÇİŞLERİ BAKANI GÖREVİ BIRAKMALI YA DA PAKETİ HÜKÜMET GERİ ÇEKMELİ"

Ali Serindağ- CHP Gaziantep Milletvekili:  


"Bu paketi, Hükümet geri çekebilir, İçişleri Bakanı geri çekemez. Paket gelirken, Başbakan imzası ile gelmiştir. Bakanlığa atanan yeni bakan, seçim döneminde tarafsız kalacağına dair yemin etti. Bu bakanın tarafsız olması gerek. Tarafsız bir bakanın bu tasarıyı çekmesi etik olarak yanlıştır. Bunu ancak  komisyon yapabilirdi. Seçim döneminde tarafsızlık ilkesi gereği  atanan yeni  İçişleri Bakanı'nın tarafsızlığına gölge düşmüştür. Ya görevinden ayrılmalı ya da bu tasarıyı o Bakan yerine komisyon/ Hükümet, Genel Kurul'dan geri çekmelidir.”

MHP'Lİ BAL: ”GERÇEK GÜVENLİK PAKETİ OLSAYDI İÇİNDE SAPAN DEĞİL MAYIN OLURDU"

Faruk Bal - MHP Konya Milletvekili:


”Eğer bu paket gerçekten güvenlik paketi olsaydı içinde sapanlar bilyeler  değil, PKK'nın elindeki mayınlar ve silahlarla ilgili maddeler olmalıydı. Bu tasarının asayişsizlik ile mücadele gibi bir derdi yoktur. "

HDP'Lİ KAPLAN: "İÇİŞLERİ BAKANI, PAKETİ GERİ ÇEKEMEZ"

Hasip Kaplan- HDP Şırnak Milletvekili:


Bu seçim arefesinde bu güvenlik paketi, baldıran zehirinden de daha zehirlidir. Erdoğan 'Kürt sorunu  yoktur' derken, bizim bunları hatırlatmak görevimizdir. Hitler bile bunu yapmazdı. 

Çıkaramayacağını anlayınca, kalanları gerekçesiz olarak geri çekti. Madde madde geri çekip, bu önergelerin Meclis'te görüşülmesi gerekiyordu. Komisyon orada da vardı, komisyona geri göndermesi gerekmezdi. Size akıl veren yok mu? 'Dediğimiz dedik, çaldığımız düdük der' giderdiniz. Sayın Öztür'ün bakan olarak çekme hakkı yoktu. Bakan'ın yetkilendirilmesi gerekilirdi. 

HDP'Lİ KAPLAN: "MİLLETVEKİLLERİNİN TEKLİFİNİ, HÜKÜMET GERİ ÇEKEMEZ!"

Hükümete soruyorum, özellikle ilk 15 madde için, 'tekrir- i müzakere düşünüyor musunuz?' İçinde milletvekillerinin de teklifi var. Hükümet, milletvekillerinin kendi adına verdiği teklifleri geri çekemez. Onların sahibi sizdiniz sayın Komisyon Başkanı... O teklifleri komisyonun geri çekmesi gerekirdi. İçtüzüğü çiğnediniz. Kanun tekliflerinde Hükümet çeker, tasarıda Hükümet çeker! Bunu düzeltmek zorundasınız. 

HDP'Lİ KAPLAN: "TEKRİR-İ MÜZAKERE YAPILMALI"

Bunlar grubumun da bilgisi olan sözlerdir, Nevruz ateşinin yakıldığı bu günlerde çatışmasızlık, demokrasinin yeşereceğine dair umutları geliştirmek için Sayın Bakan, baldıran zehiri, bu pakettir. Eğer bu yasayı çıkarırsanız, kendi çocuklarınızın hayatını da tehlikeye atarsınız. Sizi tekrir-i müzakereye davet ediyoruz." 


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Muhalefetten toplu İç Güvenlik Paketi itirazı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ