​AKP’de Erbakan pazarlığı

AKP Fatih Erbakan'a 'tek gel' dedi, Erbakan 'ekibim' dedi.
AKP, Saadet Partisi tabanının oyunu çekebilmek için eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlunu transfer etmek istiyor. İktidar partisinin ‘sadece sen gel’ önerisine Fatih Erbakan’ın ‘ekibimle gelmek istiyorum’ diye birden fazla kişiye vekillik istemesi görüşmeleri tıkadı.

Daha önce İbrahim Özal ve Ahmet Kutalmış Türkeş’i vekil yapan AKP, şimdi de Fatih Erbakan’ın peşine düştü. Fatih Erbakan’a adaylık teklifi iletildi. Ancak Fatih Erbakan, sadece kendisi değil birlikte hareket ettiği 3-4 ismin daha listelere alınmasını istedi ve ”Ekibimle gelirim’ dedi. AKP kurmayları ise Fatih Erbakan dışında başka bir ismi kabul etmedi.

SERT ELEŞTİRİLER

Erbakan Vakfı’nın Mütevelli Heyet Başkanlığı’nı yürüten Fatih Erbakan, SP’den ayrı hareket ediyor. Son görüşmelerin de SP’den bağımsız olarak yürütüldüğü öğrenildi. Fatih Erbakan’ın AKP’den aday olması halinde yeni bir Numan Kurtulmuş vakası da yaşanacak. SP ve Has Parti’de politika yaparken AKP’yi en sert biçimde eleştiren isimlerden olan Kurtulmuş’un “Harun gibi gelip Karun oldular” sözü literatüre geçmişti.

Son dönemde AKP’ye sert eleştiriler yönelten Fatih Erbakan da ”Zinayı suç olmaktan çıkardılar. İmam hatiplilerin sorununu çözmediler. Kilise restorasyonu yaptılar. AKP, Müslümanların değil, misyonerlerin ve patriklerin sorunlarını çözüyorlar.AKP mutlu azınlığın ve zenginliğin partisidir.” biçiminde eleştiriler yapmıştı.

Kaynak: Veli Toprak/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​AKP’de Erbakan pazarlığı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ