close

AKP karşıtları ilk kez AKP yandaşlarını geçti

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA’nın genel müdürü Bekir Ağırdır, AKP karşıtlarının oy oranının ilk kez AKP yandaşlarının oy oranını geçtiğini yazdı.
Ağırdır, AKP’nin oy kaybının temel nedeni olarak toplumdaki huzursuzluk ve tedirginliği gösterdi. Toplum ‘Acaba’ demeye başlamış KONDA genel müdürü bu huzursuzluk ve tedirginliğin nedenlerini şöyle sıraladı:

- IŞİD ve Suriye meselesi ve bu meseleler etrafında birçok ülkeyle siyasi itiş kakış,

– Kürt meselesinde toplumun önüne işin sonuna dair bir vaadin etraflıca konulamaması ve tarafların medya üzerinden bağırış, çağırışlarının bitmemesi,

Ekonomik kriz geliyor mu, gelmiyor mu derken işsizliğin artıp kurlar yükselmesi,

– Toplum uzunca bir süredir ‘Ülke yönetiliyor’ duygusundayken şimdi ‘Acaba’ demeye başlaması.

ÖFKELİ BİR CUMHURBAŞKANI VE ŞEYTANLAŞTIRMA

Ağırdır, ayrıca toplumun ‘her gün ‘Batı’yla, muhalefetle, devletin üst kurumlarıyla ve hatta kendi memurlarıyla kavga eden öfkeli bir cumhurbaşkanı’ gördüğüne dikkat çekti.

KONDA genel müdürü, 2011 seçimlerinden beri bizzat iktidar eliyle, diliyle manipüle edilen kutuplaştırmanın giderek her gün, hayatın her alanında şeytanlaştırmaya dönüştüğünü de kaydetti.

AKP’nin oy oranı ilk kez geride Sonuç olarak, iktidar partisinin 12 yıllık en büyük koz ve avantajının giderek en büyük dezavantajına dönüştüğünü vurgulayan Ağrıdır şu çarpıcı bir gözlem ve bir de tespitte bulundu: “Taraftarlarına aidiyet duygusu ve motivasyonu üreten iktidarın (…) giderek kendi taraftarlarının bir bölümünde de huzursuzluk üretmeye başladığını gözlüyorum. Araştırmalarda ilk kez ‘AKP karşıtları’nın oranının ‘AKP yandaşları’nın oranını geçti.” 

Kaynak: T24

    :

    :

    :

    :

    "AKP karşıtları ilk kez AKP yandaşlarını geçti " hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ