Erdoğan'dan İran'a: Muhatabım değiller

Slovenya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İran'ın restine karşılık 'muhatabım değiller' yanıtını verdi.
SORU: İran’ın Yemen’deki varlığıyla ilgili çeşitli açıklamalarınız oldu. İran’dan da buna tepki geldi. Ziyaretinizi ertelemeniz gerektiğini söyleyenler oldu. Ancak İran dışişleri böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Değişiklik var mı?

Tabi bizim Yemen konusuyla alakalı yaptığımız açıklama Yemen’in toprak bütünlüğüne olan saygı sebebiyle, bunun korunması, gerek içerde gerekse dışarda yapılan bu müdahalelerin doğru olmadığı hususundadır.

Bunu yapanların Yemen’den çekilmesinin gerektiğini ısrarla ifade ettik. Bu konuyla ilgili İran’dan iki farklı ses çıktı. Birincisi parlamentoda bir komisyon başkan yardımcısı veya herhangi birisi bilemiyorum.

MUHATABIM DEĞİLLER

Ki bunlar benim muhatabım değil. Kaldı ki bizim ziyaretlerimizi o tür kişiler belirleyecek değil. Gideriz veya gitmeyiz.

Biz programımızı aynen koruyoruz ama Yemen’i de izliyoruz. Yemen’deki gelişmeler bizim için çok çok önemli. Her türlü kararı verecek adımlar olabilir. Ama değişiklik şimdilik söz konusu değil. 

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'dan İran'a: Muhatabım değiller" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ