​Erdoğan’ın en büyük korkusu...

Amerikan medyası Türkiye’deki son siyasi durumu analiz etti..Siyaset bilimcisi Prof. Yüksel Taşkın’ın bu sözlerini manşet yaptı. İşte Taşkın’ın söyledikleri
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’ya göre AKP ile tüm ilişkisini kesmesi gerekirken, hâlâ partiyi kontrol ediyor. AKP’nin aday listesini kendi hazırlıyor.”

“Bunun sebebi, Erdoğan’ın siyasi gücünü kaybetmek istememesi. Çünkü yetki ve gücünü yitireceğinden endişe ediyor. Hapse düşmekten korkuyor…”

Amerika’nın Sesi (VOA) “Hükümette yetki mücadelesi var” başlıklı haberinde, AKP iktidarı ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

VOA’ya konuşan Marmara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Profesörü Yüksel Taşkın, Erdoğan’ın parti içinde ortaya çıkabilecek kumpaslar sonucu yetkilerini yitirebileceği endişesini taşıdığını iddia etti.

Taşkına’a göre Cumhurbaşkanı’nın  en büyük korkusunun ise ‘siyasi gücünü kaybedip, hapse düşmek’ olduğunu öne sürdü. Taşkın, Davutoğlu’nun parti içinde Erdoğan kadar karizma ve konuma sahip olmadığını ve bu nedenle de Cumhurbaşkanıyla doğrudan olabilecek herhangi bir sürtüşmeden çekindiğini belirtti.

“Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ile ters düşmeye hazır değil, ancak bu konuda bir takım girişimleri olduğunu görüyoruz” diyen Taşkın, Başbakan için en önemli konunun partiyi ve gelecekteki milletvekillerini kontrol etmek olduğunu ifade etti.

KADROYU KİM OLUŞTURACAK?

Kadir Has Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Soli Özel ise VOA’ya “Seçimlerde aday kadroyu kimin oluşturacağına dair çekişme, parti içindeki siyasi gerilimi açıkça ortaya koyuyor” değerlendirmesinde bulundu.

MİT Müsteşarı’nın istifasından sonra kararları Davutoğlu’nun vereceği havası oluştuğunu, ancak Hakan Fidan’ın geri adım atmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı’nın daha ağır bastığını kaydeden Özel, “Çekişme yaşandığına dair net kanıtlar var. Aday listesini Cumhurbaşkanı’nın hazırlaması halinde, seçimi kazansa bile parti tabanını kontrol edemeyeceği için Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın gölgesinde kalacak” diye konuştu. 

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan’ın en büyük korkusu..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ