CHP 'gençlik' dedi

Uzun yıllardır CHP içinde siyaset yapmış milletvekilleri aradığını bulamazken, Özgür Özel, Aykut Erdoğdu, Aylin Nazlıaka gibi isimler yüksek oy oranlarıyla dikkat çekti.
Yolsuzlukla mücadelede partinin önde gelen ismi Aykut Erdoğdu, İstanbul ikinci bölgede ilk sırada yer aldı. Gezi’deki rolü, sosyal medyayı aktif kullanımı ve Gökçek ile girdiği polemik Aylin Nazlıaka’ya Ankara birinci bölgeden birinciliği getirdi.

Soma faciasını yakından takip eden Özgür Özel, Manisa’da birinci sırada yer aldı.

CHP’de mevcut milletvekilleri Veli Ağbaba, Canan Yüceer ve Nurettin Demir’in ardından dün de Aylin Nazlıaka, Mustafa Balbay, Rıza Yalçınkaya, Tanju Özcan, Metin Lütfi Baydar, Tufan Köse, Mahmut Tanal, Metin Lütfi Baydar, Aykut Erdoğdu, İlhan Cihaner, Musa Çam de önseçime girip tekrar Meclis’in yolunu tutan milletvekili oldu.

CHP’de eğilim yoklaması yapılan kentlerde 5 milletvekili çizik yemişti. O vekiller arasında Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Adana milletvekilleri Turgay Develi ve Ümit Özgümüş ile Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu yer almıştı.

‘ÇİZİK’ REKORU

Dünkü önseçimlerde bu sayı rekora ulaştı. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, Ahmet Toptaş, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, Ramazan Kerim Özkan, Serdar Soydan, Adnan Keskin, Kemal Değirmendereli, Muharrem Işık, Turgut Dibek, Malik Ecder Özdemir ve Dilek Akagün Yılmaz vekil listesine girebilecek oy alamadı.

Ramis Topal, Ali Sarıbaş, Selahattin Karaahmetoğlu, Sakine Öz, Hasan Ören, İdris Yıldız, Durdu Özbolat, Yıldıray Sapan, Gürkut Acar, İlhan Demiröz, Nur Serter, Celal Dinçer ve Osman Korutürk ise milletvekili listelerine girseler de 2011 seçim sonuçları değerlendirildiğinde listeye girebilecek bir sıraya yerleşemediler.

GEZİ ETKİSİ

Önseçimler tabanın taleplerini ve neyi ödüllendirdiğini açık bir şekilde ortaya koydu. Ankara’da Gezi sürecinde etkin rol oynayan avukat Ali Haydar Hakverdi 8 aylık çalışmalarının sonucunda önemli bir başarıya imza atarken, kadın aday Aylin Nazlıaka, yoğun saha çalışmasından başarıyla ayrıldı. Buna karşın CHP’nin eski Genel Sekreteri Önder Sav ile Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, sandıkta umduğunu bulamadı.

YOLSUZLUK VE SOMA

Yolsuzlukla mücadele konusunda CHP’nin önde gelen isimlerinden olan Aykut Erdoğdu, bu konudaki çalışmalarının karşılığını İstanbul 2. Bölgede Mustafa Sarıgül karşısında aldığı başarıyla aldı.

CHP’nin cezaevi ve insan hakları komisyonunda etkin rol üstlenen, Soma faciası sırasında kentte mesai harcayan Manisa Milletvekili Özgür Özel önseçimden zaferle ayrılmasını bildi.

Ordu’da ilk sırayı alan Seyit Torun, kentte 3 dönem belediye başkanlığı yapmış ancak bütünşehir yasasının ardından, belediyeyi kaybetmişti. Torun, kentte sevilen bir isim.

Kaynak: Fırat Kozok / Cumhuriyet

GENÇ GAZETECİLERE CHP'Lİ SEÇMENDEN ONAY

Genç gazeteci Eren Erdem ön seçim yarışına İstanbul 3. bölgeden katıldı. Erdem, ön seçiminde 15.590 oy ile 3. ve İstanbul 3. bölge 6. sıra milletvekili adayı oldu.

İstanbul 3. bölgede resmi olmayan ön seçim sonuçları: 1) İlhan Cihaner 2) Ali Şeker 3) Eren Erdem.

İstanbul 1. Bölgeden ön seçime giren bir diğer gazeteci Barış Yarkadaş 21 oy farkla ilk sırada yer alan Gamze İlgezdi'nin hemen ardında ön seçim yarışını bitirdi.

Mahmut Tanal'ın da bulunduğu İstanbul 1. bölgede ön seçim sonuçları: 1) Gamze İlgezdi 2) Barış Yarkadaş 3) Mahmut Tanal


 

    :

    :

    :

    :

    "CHP 'gençlik' dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ