Tezcan: CHP ezber bozdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP ön seçimlerini değerlendirdi.
CHP 2015 genel seçim milletvekili adaylarını belirlemek için 55 ilde ön seçime gitme kararı vermiş ve 7 Mart'ta ilk ön seçimini başlatmıştı. Bugün 45 ilde birden gerçekleştirilen ön seçimle, CHP milletvekili adaylarını 55 ilde CHP üyelerinin oylarıyla belirlemiş oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ön seçim sonuçlarını değerlendirdi. Halk TV'nin CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği canlı yayınında konuşan Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçime girme kararıyla Türk siyasetinde bir ezberi bozduğunu söyledi. Tezcan, şunları söyledi: "Bugün 81 seçim çevresinin 55'inde ön seçim gerçekleştirdik.  Bu sadece CHP değil Türk siyasetinde ezber bozan bir davranış. Bazıları Genel Başkanı böyle bir yarışa sokmanın doğru olmadığını söylemişti ancak kendisi yine İzmir ikinci bölgeden seçime girdi. Sonuç olarak, Kemal Kılıçdaroğlu üyelerimizden yüzde 90'ın üzerinde oy aldı. Bu siyasette lider sultasını ortadan kaldırmaya yönelik önemli bir işarettir. Kılıçdaroğlu bu hareketiyle siyasette vazgeçilmez bir isim olmadığını göstermiş oldu."

CHP'nin ön seçim kararıyla, demokrasi için bir umut olduğunu Türkiye'ye göstermiş olduğunu bildiren Tezcan, "Diğer siyasi partilerin CHP'de yaşanan bu demokrasi şölenini örnek almaları lazım" diye konuştu. 

    :

    :

    :

    :

    "Tezcan: CHP ezber bozdu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ