Deniz Baykal ve Önder Sav'a şok!

CHP'nin iki ağır topu Deniz Baykal ve Önder Sav, ön seçimlerde bekledikleri sonucu alamadılar.
CHP’nin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday göstereceği milletvekillerini belirlemek için yaptığı önseçimlerde CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 7 bin 118 oyla üçüncü sırada yer aldı.

CHP’nin 45 seçim bölgesinde yaptığı önseçimlerden Antalya’da tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, aday adaylarının aldığı oylar ve sıralanışı şu şekilde:

“Niyazi Nefi Kara (9 bin 52)

Mustafa Akaydın (7 bin 325)

Deniz Baykal (7 bin 118)

Devrim Kök (6 bin 894)

Figen Çalıkuşu (5 bin 742)

Sultan Yeğen (5 bin 123)

Rafet Zeybek (4bin 860)

Deniz Filiz (4 bin 763)

Nusret Bayar (4 bin 701)”

SAV DÜŞÜK OY ALDI

Önseçime gidilen illerden biri de Ankara. Toplam 32 milletvekilinin çıkacağı Ankara’da iki seçim bölgesi bulunuyor. Ön seçimlerde sandıkların yüzde 50’si açılırken, Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka, Hikmet Tepe, Ali Haydar Hakverdi ve Emre Doğan arasında çekişmeli bir mücadele yaşanıyor. Listedeki sıralama sürekli değişirken, aday ilk beş sıra sürekli değişiyor.

14 Milletvekili çıkacak olan 2. bölgede de çekişmeli bir seçim yaşanıyor. Murat Emir ve Nihat Yeşil ilk sıralarda yer alırken, 3. sıraya yerleşecek isimler sürekli değişiyor.

86 aday adayının yarıştığı 1. bölgede seçimlere giren eski parti yöneticileri Önder Sav ve Hakkı Süha Okay ise listelerde üst sıralara yükselemedi. 45 bin 725 üyenin bulunduğu Ankara birinci bölgede oylar sayılmaya ve bilgisayara işlenmeye devam ediyor.

53 aday adayının yer aldığı ikinci seçim çevresinde de 26 bin 728 üye bulunuyor.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Deniz Baykal ve Önder Sav'a şok!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ